Vai proti pareizi uzglabāt un baudīt šokolādi?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pixabay

Šokolāde ir ļoti iecienīts gardums daudzu saldumu cienītāju vidū. Bet vai mēs šo našķi uzglabājam un baudām pareizi?

Šokolāde ir viens no populārākajiem desertiem pasaulē. Bet, pēc ekspertu domām, liela daļa cilvēku to ēd nepareizi, neļaujot sev pilnībā izbaudīt delikātā našķa garšu.

Konditorejas un šokolādes konsultante Londonā Sāra Hārtneta laikrakstam DailyMail pastāstīja par maziem trikiem, kas desertu padarīs vēl labāku.

Neglabā šokolādi ledusskapī

Šokolādes uzglabāšanai vislabākā ir istabas temperatūra (19 °C). Tā jātur vietā, kur temperatūra īpaši nesvārstās, pretējā gadījumā kakao sviests var izkust, pacelties virspusē un radīt neglītu, bālganu pārklājumu. Šokolāde būs ēdama, bet zaudēs spīdumu un pievilcīgo izskatu.

Ir arī svarīgi to neglabāt blakus spēcīgi smaržojošiem pārtikas produktiem, jo ​​šokolāde absorbēs to aromātu. Piemēram, ja atstāj šokolādi pie atvērta veļas pulvera, pēc dažām dienām tā ne tikai smaržos pēc veļas pulvera, bet arī garšos tāpat.

Izbaudi ar visām maņām

“Šokolāde ir daudzsensors gardums, un smarža veido aptuveni 80% no mūsu garšas izjūtas. Šokolādes smarža sagatavo garšas receptorus un izraisa pastiprinātu siekalu veidošanos. Apskati spīdīgo šokolādes tāfelīti, pasmaržo to un saklausi raksturīgo klikšķi, ar kādu nolūst gabaliņš, - tas viss palīdz pastiprināt baudījumu,” stāsta Sāra Hārtneta.

Ņem mazus gabaliņus un nekošļā

Šokolāde kūst ķermeņa temperatūrā. Paņem nelielu gabaliņu un ļauj tam lēnām izkust uz mēles, baudot bagātīgo garšu, kas pamazām atklājas un kļūst spēcīgāka.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu