Ērts veids, kā pēc tam izvairīties no ģenerālās tīrīšanas virtuvē. Vissvarīgākais ir izvēlēties pietiekami lielu maisiņu, ideālā variantā caurspīdīgu, un parūpēties, lai tas netiktu saplēsts. Ievieto zivis plastmasas maisiņā un veic visas tīrīšanas manipulācijas maisa iekšpusē. Vispirms notīri sānus, pēc tam pārej pie vēdera. Rūpīgi noskalo zivis un, ja nepieciešams, atkārto procedūru, līdz noņemtas visas zvīņas.
Izmanto izlietni vai lielu bļodu ar ūdeni
Piepildi kādu lielāku trauku vai izlietni ar ūdeni. Iegremdē zivis un sāc tīrīšanu. Ūdenī zvīņas nelidos uz visām pusēm. Procedūra ir tāda pati kā ar maisiņu. Turi zivi aiz astes un ar veiklām naža kustībām atbrīvo no zvīņām. Kad tīrīšana ir pabeigta, viegli nolej ūdeni, bet zvīņas savāc un izmet tvertnē. Uzmanīgi - neļauj zvīņām aizplūst kanalizācijā, jo tās var aizsprostot caurules, ko noteikti neviens nevēlas.
Ne vienmēr gatavošanas procesā nepieciešama zivs ar visu ādu. Tad var izmantot "zeķes novilkšanas" metodi. Lai to paveiktu, nepieciešams ļoti ass nazis un, iespējams, kādas standziņas ar kurām saķert ādu, kad esi veicis veiklus iegriezumus pie zivs galvas, atdalot ādu no filejas. Te jābūt uzmanīgam un vajadzēs arī nedaudz spēka.
Termiska apstrāde ir labs veids gan lielākām, gan mazākām zivīm, kurām īpaši stingras, grūti notīrāmas zvīņas. Ja tu uz dažām sekundēm iegremdēsi zivis vārošā ūdenī, zvīņas uzreiz atdalīsies. Vienīgais negatīvais ir tas, ka pēc apstrādes ar verdošu ūdeni produkts var zaudēt dažas vērtīgās īpašības, taču tas neietekmēs garšu.