Kad izskatās skaisti, bet nav praktiski: noderīgi, ja plānots virtuves remonts (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Edgar Castrejon/Unsplash.com

Ja ar ēst gatavošanu esi "uz tu", tad tu zini, cik ļoti svarīga ir ērta, funkcionāla virtuve. Protams, arī vizuāli pievilcīgu to gribas katram un tīru! Ja esi ieplānojis veikt pamatīgu remontu vai arī mazākus uzlabojumus, šie portālā "Novate" apkopotie ieteikumi var noderēt.

Ir svarīgi, lai būtu skaisti, protams, bet praktiskums virtuvē tomēr būs galvenais. Apkopotas dažas kļūdas, kuras cilvēki mēdz pieļaut, iekārtojot virtuves, un vēlāk nožēlot.

1. Atteikšanās no tvaiku nosūcēja.

Nav noslēpums, ka virtuves remonts nav tas lētākais prieks, ja plānots veikt gan kosmētiskus apdares uzlabojumus, gan mainīt visas iekārtas. Šādās situācijās tiek meklēti veidi kā ietaupīt. Preču sarakstā, ko neiegādāties, mēdz nonākt tvaika nosūcējs. Argumenti mēdz būt dažādi, piemēram: "mēs jau negatavojam daudz".

Bet šī iekārta tiešām nav lieka vai nevajadzīga. Tā attīra virtuves gaisu, novēršot nepatīkamu smaku izplatīšanos visā dzīvoklī, aizsargā mēbeles, sienas, griestus un citas virsmas no nogulsnētajiem taukiem. Šī ierīce ir īpaši nepieciešama studijas tipa dzīvokļiem, kuros viesistaba ir apvienota ar virtuvi, un mājsaimniecības bieži sūdzas, ka istabās virmo boršču vai ceptu kotlešu aromāts.

2. Nepārdomāta platība plauktiem un skapīšiem, kuros uzglabāt nepieciešamo.

Gaišas, plašas virtuves, tukšas darba virsmas, augšējo skapīšu neesamība, tikai kāds plauktiņš - tas viss izskatās ļoti jauki, stilīgi un kārtīgi... bet tikai attēlos. Bet tā tas nav realitātē, it īpaši, ja tu dzīvo Hruščovā tipa ēkā, kur virtuves platība ir vien 5-6 kvadrātmetri. Tāpēc pat renovācijas posmā ir vērts padomāt, kur glabāsi traukus, virtuves piederumus, mazo sadzīves tehniku, galda piederumus, mazgāšanas līdzekļus un citas lietas, kas vienmēr ir virtuvē. Protams, visas telpas platības "piekraušana" ar mēbelēm arī nav problēmas risinājums.

Foto: Beazy/Unsplash.com

Tomēr, plānojot virtuves iekārtojumu, ir nepieciešams ierēķināt skapjus ar aizveramām durtiņām traukiem, arī kādu vaļēju plauktu, piemēram, garšvielu burciņām, lai tos ērti paņemt. 

Atstāt virtuvi pustukšu ir iespējams tikai tad, ja pieturies pie minimālisma ne tikai interjera dizainā, bet arī dzīvesveidā un tāpēc neiegādājies lietas, ko neizmantosi un aizņems tikai vietu. Citās situācijās uzglabāšanas vietu trūkums tikai ilgtermiņā graus virtuves funkcionalitāti.

3. Reljefainas virtuves mēbeles.

Pētot virtuves mēbeļu piedāvājumu, noteikti ir ievēroti arī skapīši, kuru durtiņās ir visādas rieviņas, spraudziņas, dažādi reljefaini raksti. Skaisti, bet ļoti nepraktiski. 

Šāda veida dekoratīvos elementus ir apgrūtinoši attīrīt jau no putekļiem, bet ja tam visam vēl pievienojas tauki vai pirkstu nospiedumi - būs kārtīgi jānopūlas, lai virtuve ātri vien neizskatītos nekopta.

4. Vaļēji plaukti traukiem, kurus izmanto vien svētkos

Skaisti bez gala, bet putekļiem arī ļoti patiks. Ikdienas traukus lietojam bieži, mazgājam, tur putekļi nepaspēs sakrāties, bet glāzēs, svētku servīzēs tie krāsies un krāsies. Lai virtuve izskatītos tīra un gaisa nevirmotu putekļu kalni, tev nāksies mazgāt traukus, kurus pat neesi lietojis. Neaizmirsti, ka pastāv arī lielāks risks, ka kāds no tiem var arī vieglāk saplīst. Virtuvē taču gadās visādi.

5. Liels daudzums reliņu sistēmu starp skapīšiem un darba virsmu

Šie metāla stieņi, kuros iekārti plauktiņi ir ieguvuši lielu popularitāti kā mājsaimniecībās, tā arī profesionālajās virtuvēs, jo nav jāvirina skapju durtiņas vai atvilktnes, lai paņemtu nepieciešamo garšvielu burciņu vai lāpstiņu. Lielisks risinājums patiesībā, lai ietaupītu vietu uz virtuves letes un plauktos, bet ir bet. 

Šīs sistēmas ir labas, ja vien to nav pārāk daudz. Ja virtuve būs ar tiem piebāzta, radīsies vizuāls troksnis un telpa izskatīsies aizkrāmēta. Tāpēc rūpīgi pārdomā, vai tiešām šādas sistēmas jāpiestiprina pie katras brīvās sienas. 

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu