Lielbritānijas karaliskās ģimenes pārstāvji, vadot sociālo tīklu kontus, pasniedza īstu dāvanu to abonentiem. Viņi ne tikai nosauca Elizabetes iecienīto Ziemassvētku desertu, bet arī publicēja recepti, lai to varētu pagatavot ikviens.
Arī karaliskajās ģimenēs gaida Ziemassvētkus: Elizabetes II iecienītais svētku deserts
Gatavo tagad, baudi svētkos
Ziemassvētkos ierasti pilī tiek rīkoti īsti svētki, un svētku mielastu vainago noteikts deserts. Kā pagatavot Ziemassvētku desertu, kuru ļoti iecienījusi karaliene?
Sastāvdaļas
- 250 g tumšo rozīņu
- 250 g žāvētu dzērveņu
- 180 g gaišo rozīņu
- 150 g dažādu citrusaugļu miziņu
- 250 g izkausēta vegāniskā sviestā (var aizstāt ar parasto) vai augu eļļa
- 250 g rīvmaizes
- 90 g miltu
- 2 olas
- 12 g muskatrieksts + kanēlis
- 180 g brūnā cukura sīrupa
- 275 ml alus
- 40 ml ruma
- 40 ml brendija
Pagatavošanas gaita
- Samaisa sausās sastāvdaļas, tad pievieno slapjās.
- Liek masu vidēja izmēra ietaukotos trauciņos, pārklāj ar vāciņiem (var izmantot cepampapīru) un liek lielā katlā ar karstu ūdeni.
- Deserts jāgatavo aptuveni 6 stundas ūdens peldē. Katlā ieklāj dvieli, virsū liek deserta trauciņus, katlā ielej ūdeni, lai tas nosedz 3/4 no deserta trauciņiem. Katlu pārklāj ar vāku vai foliju un uz lēnas liesmas karsē, periodiski papildinot ar ūdeni.
- Kad noteiktais laiks pagājis, formiņas apgāž otrādi un pudiņu izņem. To var apēst uzreiz, bet ierasts kārtīgi iesaiņot (neizņemot no trauciņiem) un tumšā, vēsā vietā uzglabāt līdz Ziemassvētkiem.