Izcili krāsnī cepti kartupeļi? Pavārs atklāj savu metodi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Tas nav tik vienkārši kā nomizot kartupeļus, salikt uz pannas un izņemt gatavus. Process, lai tie izdotos pēc iespējas labāki, ir nedaudz ilgāks, bet ir tā vērts.

Lielbritānijas restorāna "The Grill – Crocker’s Henley" šefpavārs Toms Vesterlands atklājis portālam "Daily Star" savu izcilo kartupeļu gatavošanas metodi, ko pats dēvē par "septiņu minūšu tehniku".

Pavārs skaidro, ka viss sākas ar kartupeļu izvēli. Priekšroka jādod tām šķirnēm, kuru sastāvā ir iespējami mazāk cukura. Šādi kartupeļi iegūst vajadzīgo kraukšķīti un neapdeg (protams, ja pats nesadedzini).

Kartupeļi ir jānomizo, jānomazgā un jāsagriež daiviņās. Kāpēc daiviņās? Jo vairāk skaldņu, jo vairāk maliņu, jo kraukšķīgāk!

Tad kartupeļus liek katliņā, pārlej ar aukstu ūdeni un pievieno dāsnas sāls šķipsnas. Liek uz uguns, sagaida, līdz ūdens sāk burbuļot, un tad ļauj tiem vārīties septiņas minūtes.

Tad kartupeļus nokāš, kārtīgi sietā notecina un uzber nedaudz akmens sāls (var arī parasto galda sāli, bet neaizraujies) un ļauj kartupeļu daiviņām apžūt.

Pa to laiku sakarsē krāsni. Kā taukvielas izmanto dzīvnieku taukus, bet, ja nav pieejami, derēs laba augu eļļa. Tai var pievienot nedaudz sviesta.

Cep 200 grādos, līdz kartupeļi kārdinoši zeltaini un kraukšķīgi. Lai izdodas!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu