Kļūdas virtuvē, kas norāda uz saimnieces prasmju trūkumu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Daudzas mājsaimnieces nezināšanas vai pieredzes trūkuma dēļ pieļauj kļūdas, no kurām profesionāli pavāri vienmēr izvairās. Tas attiecas gan uz ēdiena gatavošanu, gan uz virtuves iekārtošanu. 

Katra saimniece un saimnieks vēlas būt labi, prasmīgi, bet tāds var kļūt tikai ar laiku, gūstot pieredzi. Kādas kļūdas tūlīt norāda uz ne pārāk prasmīgu saimnieci, atklāj "Rambler".

Pastas mazgāšana 

Šis ieradums palicis no padomju laikiem. Iepriekš pastas kvalitāte bija ievērojami sliktāka. Tā tika izgatavota no mazāk kvalitatīviem kviešiem, tāpēc pēc vārīšanas tā salipa un ļoti viegli bija pārvārāma. Lai pusdienas nepārvērstos par putru, saimnieces makaronus mazgāja zem ūdens. Tomēr tagad tas nav nepieciešams. Lielākā daļa ražotāju gatavo makaronus no cietiem, kvalitatīviem kviešiem, un kopējā kvalitāte ir ievērojami augusi. Protams, tas nenozīmē, ka pastu nav iespējams pārvērst putrā; skatīties seriālu, kad katliņā vietu ieņēmusi pasta, nevajadzētu. 

Sāls pievienošana nepareizajā brīdī

Ja ēdienam sāli pievieno gatavošanas procesa sākumā, pastāv iespēja, ka rezultāts būs izteikti pārsālīts. Piemēram, buljoni. Vārot šķidrums iztvaiko un tā garša kļūst koncentrētāka - arī sāļāka. Tas pats attiecas uz cepšanu. Ja ēdienam pievieno sāli sākumā, tas jo produkta "izvilks" mitrumu un panna pārvērtīsies par zupas bļodu, kurā ēdiens nu jau sautēsies, nevis cepsies. Taisnība, ir reizes, kad produkti ir iepriekš jāierīvē ar sāli vai jāapkaisa, bet tās jau ir atsevišķas situācijas. 

Netiek ievērota produktu uzglabāšanas kārtība

Ēdināšanas uzņēmumiem ir obligāti jāievēro pārtikas produktu/izejvielu uzglabāšanas noteikumi. Tomēr tos vajadzētu ievērot arī mājās, jo nepareiza pārtikas uzglabāšana paātrina tās bojāšanos, kā arī var izraisīt dažādas slimības. Piemēram, gaļa un zivis jānovieto uz atsevišķa plaukta, vēlams uz apakšējā plaukta. Piena produkti arī jātur atsevišķi. Svarīgi arī parūpēties par atbilstošiem uzglabāšanas traukiem, lai ledusskapī neizplatās nevēlami aromāti un nepārņem citus produktus.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu