Uzņem apgriezienus virtuvē: padomi, kas ļaus darboties ātrāk

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Nav noslēpums, ēst gatavošana mēdz prasīt ne mazums laika. Lai darbošanās raitāka, portāls "Good house" apkopojis dažus padomus, kas paātrinās dažādus procesus virtuvē.

Pasta pannā

Lai pagatavotu pastu, nav jāgaida, kamēr katliņā uzvāra ūdens. Jā, mēs zinām, ka visi tā rīkojas, bet patiesībā ir alternatīvs veids! Paņem pannu ar augstām malām, ielej tajā aukstu ūdeni un uzreiz pievieno pastu. Profesionāli pavāri apliecina, ka atšķirības nebūs, bet viss ātrāk pagatavosies un pasta nesalips, ja tā būs labas kvalitātes.

Pupas un graudaugus izmērcē

Var mērcēt rīsus, griķus, lēcas, pupiņas un citas graudaugus/pākšaugus. Pirmkārt, šādā veidā jūs atbrīvojaties no fitīnskābes, kas traucē to sagremošanu. Un, otrkārt, tu saīsini gatavošanas laiku. Visērtāk graudaugus mērcēt nakts laikā, pārlejot tos ar aukstu ūdeni un nosedzot trauku ar kādu vāku.

Saldē pārpalikumus

Izvārīji pārāk daudz rīsus? Bez bēdas tos sasaldē un ņem laukā no saldētavas, kad vēlies pagatavot salātus vai izmantot kā piedevu.

Neaizraujies vasarā ar dārzeņu mizošanu

Ja esi izlēmis vārīt zupu vai sautējumu un tev ir pieejami jaunie sezonas dārzeņi, nemizo tos. Mizas satur daudz vērtīgās vielas un piešķir papildu garšu. Kārtīgi, izmantojot birstīti, tos nomazgā un griez vēlamajos gabaliņos.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu