Bez cimdiem ar naudu, pie telefona un tad siera: higiēna tirgū

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Kāda aculieciniece raidījumam "Bez Tabu" atklāj skatus, ko redzējusi Rīgas Centrāltirgus Piena paviljonā: pārdevēja bez cimdiem fasē produktus, pēc tam aiztiek savas privātās mantas un, bez roku nomazgāšanas, atkal aiztiek pārtiku.

Aculieciniece Helēna uzņēmusi video ar redzēto tirgū un arī to aprakstījusi: "Redzēju kā pārdevēja netīrām, plikām rokām fasē pankūkas. Viņa plikām rokām arī sieru grieza, ko mājās termiski varbūt neviens neapstrādā. Tad viņa paņem pildspalvu, pakasa matus, tad paņem telefonu. Viss tur paliek vaļā un ta viņa vēlreiz to visu dara. Viņi zina, ko viņi dara. Viņiem ir pie vienas vietas, rupji sakot."

Situāciju novērot devās arī raidījuma reportieri, kuri pārliecinājās par aculiecinieces teikto, jo cimdus paviljonā izmanto vien retais. Kāds uzvelk vienu, cits izmanto maisiņu. 

Dodoties pie minētās pārdevējas, viņi tika pacienāti ar sieru tieši no naža, kas griezts bez cimdiem.

Centrāltirgus biežs viesis ir Pārtikas un Veterinārais dienests (PVD). Šogad vien ir veiktas jau 119 pārbaudes, 11 no tām tieši Piena paviljonā. PVD pārtikas izplatīšanas, uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova skaidro: "Ir jāsaprot, ka ir pārkāptas vispārīgās higiēnas prasības. Lai viņa varētu fasēt produktus viņai jālieto vienreiz lietojamos cimdus, nevis stāvēt visu dienu cimdos. Vai lietot attiecīgo tirdzniecības inventāru". Vadītāja atzīst, ka redzētajā situācijā ir pārkāpts viss, ko vien šādā situācijā var pārkāpt.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu