Horoskops un diēta - kas raksturīgs un ieteicams katrai zīmei? (5)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Pastāv lērums dažādu diētu. To daudzveidībā ir viegli apjukt. Ja tici horoskopiem, varbūt ir vērts paļauties uz zvaigznēm un palūkoties, ko tās piedāvā, skaidro "Postimees".

Auns

Enerģētiskie Auns reti izvēlas kādu diētu, šai zodiaka zīmei ir cita problēma - ikdienas steigā Auns bieži aizmirst paēst vai vienkārši uzkož kādu nieku, būdams skrējienā. Tāpēc Auniem iesaka ievērot lēna uztura principus: gatavot tikai no svaigiem produktiem, ēst lēnām, lai nepārēstos, atteikties no ātrajām uzkodām un pusfabrikātiem, neēst esot ceļā un nevakariņot televizora priekšā.

Vērsis

Mazkustīgais Vērsis, visticamāk, nespēs sevi piespiest sportot vai skaitīt kalorijas, tāpēc “5 ēdamkarošu” diēta viņiem ir piemērota. Tās princips ir vienkāršs: vienā ēdienreizē atļauts ēst ne vairāk kā piecas ēdamkarotes. Un, protams, ievērot laika intervālus starp ēdienreizēm - vismaz 3 stundas. Kas lieliski šādai diētai - ēd visu, ko vēlies, galvenais ierobežot apjomu.

Dvīņi

Dvīņi ir intelektuāli apdāvināta zīme, kas pavada daudz laika izglītojoties, tāpēc viņiem ir īpaši jārūpējas par savām smadzenēm. Šim nolūkam piemērota it diēta ar nosaukumu "MIND". No uztura tiek izslēgti kūpināti, cepti un sālīti ēdieni, bet īpaša uzmanība pievērsta smadzenēm noderīgiem produktiem: treknām jūras zivīm, riekstiem, olām, ķirbju sēklām, linsēklu eļļai un zaļajiem dārzeņiem.

Lauva

Lauvas reti ievēro diētu, bet vienmēr interesējas par jaunākajām uztura modes tendencēm. Un, ja tu esi Lauva un tomēr vēlies izmēģināt kādu diētu un gribi, lai visi jautātu: "Oho, kas tas ir?" - iesakām iepazīties ar fleksitāriešu diētu. Izklausās interesanti, taču diētas būtība ir ļoti vienkārša: tā ir elastīga diēta, kurā pārsvarā tiek ēsti augu izcelsmes produkti, piens no ēdienkartes ir izslēgts. Ēdienkarte sastāv no salātiem, dārzeņu sautējumiem, zupām. Gaļu var ēst, bet nelielos daudzumos. 

Foto: Depositphotos

Jaunava

Sakarā ar pastāvīgu spriedzi un tendenci uz darbaholismu Jaunavai ir piemērotas diētas, kas stiprina nervu sistēmu. No uztura ir jāizslēdz kafija, sāls, cukurs, alkoholiskie dzērieni, garšaugi, garšvielas un saldumi. Jādominē svaigiem dārzeņiem un augļiem, ogām un produktiem, kas satur kalciju: sieram, jogurtam, pupām, lēcām, mandelēm, lapu zaļumiem. Uzmanība jāpievērš ūdens patēriņam, kafijas vietā izvēlies zaļo tēju. 

Svari

Svarīgi, lai Svari vienmēr būtu līdzsvarā, un viņiem to palīdzēs nodrošināt sārmains uzturs, kura galvenais mērķis ir uzturēt optimālu skābju-sārmu līdzsvaru organismā. Lielākā daļa no mūsu iecienītākajiem ēdieniem ir skābi un daļēji kaitīgi, tāpēc diētā tiek ieteikts uzturā iekļaut sārmainus produktus: dārzeņus, augļus, zivis, tītaru, vistu, miežus, brūnos rīsus, riekstus un zāļu tējas.

Skorpions

Skorpioni ir gardēži, kuri nav pārāk slinki, lai veselu vakaru pavadītu virtuvē. Un neatkarīgi no tā, kādu diētu šī zodiaka zīme ievēro, Skorpions nav gatavs atteikties no gaļas. Tāpēc Skorpionam piemērota ir diēta  “pareizajiem” gaļas ēdājiem. Dārzeņi, augļi, zivis un jūras veltes, bet gaļa divas porcijas nedēļā, nepārsniedzot 250 g. 

Strēlnieks

Strēlniekiem, kaut arī tie pēc savas dabas ir diezgan veselīga zodiaka zīme, diezgan bieži ir paaugstināts asinsspiediens. Tāpēc viņiem tiek ieteikta DASH diēta, kuras pamatā ir dārzeņi, augļi un skābpiena produkti ar zemu tauku saturu. Diēta ierobežo treknus produktus, sāļu, ceptu, konservētu un kūpinātu. Ēd piecas reizes dienā mazās porcijās un dzer pietiekami daudz ūdens.

Mežāzis

Mežāži ir jebkuras diētas pretinieki un nekad neļaus sev būt badā. Šai zodiaka zīmei tiek ieteikts izpētīt uztura shēmu, kuru zinātnieki sauca par labāko 2019. gada uzturu, - Vidusjūras diētu. Tā nenosaka stingrus ierobežojumus, bet piedāvā divas veģetāriešu dienas nedēļā,  pilngraudus, augļus saldumu vietā un zivis un jūras veltes sarkanās gaļas vietā.

Ūdensvīrs

Ūdensvīra vājais punkts ir saldumi. Šīs zīmes pārstāvji  ir lielākie saldummīļi visā zodiaka zīmju lokā, tāpēc viņiem piemērota ir saldummīļu diēta. Ēd ik pēc trim stundām mazās porcijās, lai uzturētu cukura līmeni asinīs, koncentrējies uz sezonāliem augļiem un dārzeņiem, kas satur visvairāk vitamīnu, neizvairies no taukiem - dietologi jau sen ir pierādījuši, ka liekā svara iemesls nav tajos, bet ogļhidrātos, - un saldumus ēd ne vairāk kā divas reizes nedēļā.

Zivis

Zivīm piemērota ir viena no visaktuālākajām un modernākajām diētām - intervālā badošanās. Šai diētai jeb badošanās režīmam ir daudz variāciju. Piemēram, badoties 16 stundas dienā un atlikušajās 8 stundās ieturēt divas  ēdienreizes, vai badoties 24 un 36 stundas. Eksperti saka, ka šāds režīms ir organismam pieņemams, bet zvaigznes apgalvo, ka tas ir vienīgais veids, kā attīrīt organismu no toksīniem

Komentāri (5)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu