4 ieteikumi mūžīgai kārtībai un tīrībai ledusskapī

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Tīri plaukti, kārtīgi izvietoti produkti, viss ērti pieejams, pārskatāms - lūk, tādam jābūt kārtīgas saimnieces un saimnieka ledusskapim. Ieskaties padomos, kuri ļaus tavam ledusskapim vienmēr būt tīram, kārtīgam un būs jāizmet mazāk produktu.

Groziņš “Apēd mani”

Iekārto vienu plauktu vai izvieto kādā plauktā kastīti, kurā liec tos produktus, kuru derīguma termiņš strauji tuvojas beigām.

Kastīti izvēlies košā krāsā, lai, atverot ledusskapi, tā katru reizi piesaista tavu uzmanību.

Ieklāj dārzeņu nodalījumā papīra dvieli

Tas ir noderīgi divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, papīrs absorbēs šķidrumu, ja kāds no augļiem vai dārzeņiem sāks izdalīt sulu. Un, otrkārt, tas aizsargā nodalījumu no putekļiem un netīrumiem. Pietiek nomainīt veco dvieli uz jaunu - un ledusskapis atkal ir tīrs.

Noteikums “viens iepakojums”

Lai izvairītos no pārmērīgas un nevajadzīgas ledusskapja noslodzes un nekārtības tajā, ievies noteikumu “viens iepakojumus”. Tas nozīmē, ka vienlaicīgi ledusskapī vari uzglabāt tikai vienu iepakojumu konkrēta produkta – viena pudelīte kečupa, viena paciņa majonēzes, viena pudelīte sojas mērces u.tml.

Aizsargā plauktus

Ledusskapis ir jātīra regulāri, jo uz tā plauktiem bieži nokrīt kāds ēdiena gabals, nopil mērce. Bet kā atvieglot tīrīšanu? Izklāj plauktos plastikāta sedziņas. Ko tas tev dos? Vieglāk būs izņemt šo pārklāju un to rūpīgi nomazgāt tekošā ūdenī nekā mazgāt visu ledusskapi.

Raksts tapis sadarbībā ar PTA.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu