Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Pārgatavojušies augļi - laiks našķoties!

Raksta foto
Foto: Depositphotos

No banāna ar brūniem pleķiem vai ābola ar iesistu sānu parasti atsakāmies, bet Džeimijam Oliveram ir lieliski padomi, kā arī šādus pārgatavojušos augļus pagatavot gardā desertā.

Pārgatavojušos ābolus Olivers iesaka nomizot, sagriezt un likt pannā sautēties kopā ar apelsīnu sulu un mazliet ūdens. Kad viss izsutinājies un āboli ir mīksti, iegūto gardumu var baudīt ar granolas pārslām vai bezpiedevu jogurtu.

Pārāk mīkstus avokado varat pārvērst ātrajā gvakamolē - avokado sajauciet ar sīki sagrieztiem sīpollokiem, svaigu čili un piespiediet klāt pusi laima. Visu kārtīgi saspaidiet un baudiet ar tostermaizi, tortiljas čipsiem vai kā piedevu jebkurai maltītei.

Banānus, kuriem jau parādījušies brūnie punktiņi, nomizojiet un sagrieziet garenās šķēlītēs, izkārtojiet tos uz cepampannas un lieciet krāsnī zemā temperatūrā. Tiklīdz tie ir sausi un kraukšķīgi, ņemiet ārā no krāsns, atdzesējiet un lieciet burciņā vai kārbiņā, lai banāni saglabātu kraukšķīgumu līdz nākamajai reizei, kad vēlēsieties našķoties.

Ja jūsu mājās nevīžīgi tiek ēstas ogas - zemenes, avenes, mellenes vai citas ogas un tās drīz vien paliks vecas, Džeimijs Olivers iesaka izmantot blenderi un jūsu mīļāko jogurtu. Blenderī lieciet lielāko daļu ogu, jogurtu (ar piedevām vai bez - tas nav svarīgi) un sablendējiet visu kopā. Tad pievienojiet atlikušās ogas, ar karoti samaisiet un lejiet jogurta masu saldējuma formiņās - lūk, veselīgs, atveldzējošs un gards našķis.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu