Džeimijs rosina dārzeņu mizas nenovērtēt par zemu - pati labākā garša ir tieši tajās. Turpmāk centieties dārzeņus tikai nomazgāt, bet nemizot - kartupeļu, burkānu, biešu, selerijas sakņu un citu dārzeņu mizas ir vispiesātinātākās ar garšu un vitamīniem, tāpēc grēks atņemt mūsu maltītei tik lielisku baudījumu.
Dārzeņu mizas - dabisks garšas pastiprinātājs
Tomēr, ja esat pieradis mizot dārzeņus pirms to gatavošanas, tad nesteidzieties mizas izmest, jo arī tās ir iespējams izmantot. Kartupeļu mizas ir lieliska garšviela - izklājiet mizas uz pannas un lieciet cepeškrāsnī uz trīs stundām 50°C. Kad mizas ir sausas, sablendējiet tās un sajauciet kopā ar jūras sāli. Jums ir gatavas jaunas garšvielas!
Burkānu, biešu, kartupeļu un selerijas sakņu mizas varat pārvērst krēmīgā pastā - vāriet sālsūdenī, līdz tās ir mīkstas, tad pievienojiet mazliet sviesta, piparu un treknu pienu. Nolejiet buljonu, tā, lai tas ir tikai dārzeņu pamatā, un lieciet visu blenderī. Šo pastu varat izmantot kā piedevu vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, rīsiem vai likt uz grauzdētas maizes. Atstājot mazliet vairāk buljona, varat pagatavot biezzupu.