Saimnieko gudri: samazini izmestās pārtikas daudzumu (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Kurš gan nav izjutis kaunu, kad atver ledusskapi un milzīgs apjoms pārtikas ir jāizmet? Gadiem vecu mērču burciņas, nedēļu ledusskapī atstāta zupa, un tas viss nu uz gružkasti. Bet tas viss taču maksā naudu.

Ja tas var nomierināt, tu noteikti neesi vienīgais, kas regulāri izmet milzīgu apjomu ēdiena, skaidro portāls «Huff post».

Pārdomājot savus ikdienas paradumus, tu ievērojami vari ietaupīt naudu. Ja finansiālais aspekts nav pietiekami spēcīgs, ir vēl viens labs arguments: samazinot pārtikas atkritumus, tu vari palīdzēt planētai. Lielākā daļa pārtikas, kas tiek izmesta, pārstrādājoties izdala kaitīgo metāna gāzi.

Secinājums vienkāršs: mazāk atkritumu - mazāk gāzes.

Foto: Depositphotos

Sāc ar ledusskapja tīrīšanu

Atver ledusskapi un tiešām godīgi izpēti, kas no tā satura visbiežāk nonāk atkritumos. Pirmais solis ir atbrīvot ledusskapi no liekā: novērtē katru priekšmetu ledusskapī – viss, kas ir sabojājies un ar beigušos derīguma termiņu, jāizmet. Lai nejustos slikti, pajautā sev: «Kāpēc es neapēdu? Vai man nākamreiz šie produkti jāpērk, varbūt jāpērk mazāk?»

Pārdomā, vai mēdz nopirkt kādu produktu, kuru tā arī neizmanto un vienkārši izmet? Maltīšu plānošana noteikti varētu palīdzēt izvairīties no nevajadzīgiem pirkumiem.

Ledusskapja revīzijas laikā izpēti derīguma termiņus, noliec priekšplānā tos produktus, kuru lietošanas termiņš drīz beigsies, lai vari tos izlietot.

Plāno, pirms iepērcies

Iepirkumu saraksti un maltīšu plānošana ļaus tev iegādāties to, kas tev tiešām nepieciešams un ko lietosi, attiecīgi mazāks risks, ka kāds produkts sabojāsies un to nāksies izmest.

Izvairies no došanās uz veikalu brīžos, kad neesi drošs, kas jau atrodas tavā ledusskapī.

Uzglabā pārtiku pareizi

Ne visam ir vieta ledusskapī, un ne viss ilgi saglabāsies ēdams istabas temperatūrā. Lasi norādes uz produktu iepakojumiem, izglītojies, lasot papildu materiālus par šo tēmu.

Izmanto to, kam termiņš iet uz beigām

Vienmēr ir iespējams savus plānus nedaudz mainīt. Ja redzi, ka kādam produktam drīzumā beigsies realizācijas termiņš, rodi veidu, kā to pagatavot, nevis izliecies to neredzam.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu