Pastāstīsim, kā izvietot ēdienu tādā ledusskapī, kuram ir standarta trīs plaukti, kā arī apakšējā atvilktne, kas paredzēta dārzeņiem.
1. Augšējais plaukts – produktiem, kas ir gatavi ēšanai (ikdienas lietošanai, jogurts, krējums u.c.).
2. Vidējais plaukts - produktiem, kas ir gatavi ēšanai (kūkas, sviests, pagatavota gaļa, pārpalikušais ēdiens no maltītes un cits iepakots ēdiens).
Augšējais un vidējais plaukts paredzēti produktiem tūlītējai ēšanai, gataviem ēdieniem, pāri palikušajai maltītei, pagatavotai gaļai un salātiem. Šiem visiem ēdieniem būtu jābūt pārklātiem ar pārtikas plēvi vai tie jāuzglabā aizvērtos traukos, lai novērstu bojāšanos. Šāda tipa produkti jāglabā ledusskapja augšpusē, tālāk no jēlajiem produktiem, lai to baktērijas nenonāktu tūlīt ēdamajos produktos.
3. Apakšējais plaukts - jēlai gaļai un zivīm, kuras ir apsegtas vai uzglabātas aizvērtā traukā.
Zemākais plaukts paredzēts jēlai gaļai un zivīm, kas jāuzglabā slēgtos traukos vai arī kārtīgi jāietin pārtikas plēvē, lai nesaskartos ar citu ēdienu un no tām nekas nepilētu. Neapstrādātai, jēlai gaļai vienmēr būtu jāatrodas ledusskapja apakšējos plauktos, lai tā nesabojātu citus produktus.