Kāzu svinības ar bagātīgi klātiem galdiem nav retums. Bet vai zini, no kādiem ēdieniem dažādu iemeslu dēļ labāk atturēties? Portāls “Insider” iesaka plānot ēdienkarti gudri, lai paši un kāzu viesi apmierināti.
Plāno kāzas? Lūk, ko nevajadzētu celt svinību galdā
Lapu un zaļumu salāti
Kā tad bez salātiem, pareizi? Un nevar jau ēst tikai rasolu un siļķi kažokā, kārojas arī kas svaigāks. No lapu salātiem noteikti vajadzētu atturēties vai arī tos nepasūtīt lielā daudzumā. Kāpēc? Kad lapas un zaļumu pārlej ar mērci, tās samirkst un tikai neilgu laiku izskatīsies vizuāli pievilcīgi. Ar laiku arī garša nebūs vairs tik tīkama.
Spināti un visas jaunās pavasara lapas ir slikta izvēle, to vietā, ja ļoti kārojas ko svaigu, izvēlies romiešu salātus un ledus salātus.
Ēdieni ar lielu daudzumu ķiploku
Jā, nenoliedzami, ķiploks piešķir īpašu aromātu un garšas nianses ēdieniem, bet padomā divreiz, vai pasākums, kuru apmeklē liels daudzums cilvēku, būs piemērots šādiem ēdieniem. Uz deju grīdas var rasties nekomfortablas situācijas.
Ēdieni, kuru ēšana var sabojāt svētku drēbes
Nenoliegsi, ēst spageti, ribiņas vai burgeru ir gana ķēpīgi. Jā, gardi bez gala, bet neviena dāma nebūs sajūsmā, ja uz kleitas no tā visa kas uzkritīs. Principā – vakars sabojāts.
Viss kopīgos traukos? Varbūt labāk pasniegt porcijas?
Doma ļoti laba, uz galda salikti šķīvji, katrs paņem to, kā kārojas visvairāk. Pieredze rāda, ka šādās situācijās galdi ir pārāk pilni, nereti nepietiek vietas pat glāzēm. Tajā brīdī sākas haoss, jo kāds nevar ko aizsniegt, tad pazūd vieta, lai šķīvi noliktu atpakaļ.
Rezultātā: šķīvji ir uz palodzēm, zem galdiem – šmuce lielāka nekā labums. Labākais risinājums ir pamatēdienu pasniegt katram porciju, bet uz galda izvietot salātus un uzkodas.