Apkaltusi maizīte? 3 metodes, lai tā atkal mīksta un baudāma

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Svaiga maize ir neticami garšīgs produkts. Diemžēl ne vienmēr maizi var iegādāties katru dienu, lai tā būtu tikko cepta un tu to varētu pilnībā izbaudīt. Bieži vien izrādās, ka maize vairākas dienas guļ virtuves plauktā un ir jau apkaltusi. Tādēļ vien jau kukulītis nav jāizmet, tu vari to padarīt atkal mīkstu ar dažiem vienkāršiem paņēmieniem, skaidro portāls “Food in my room”.

Jāatzīmē tikai tas, ka visas šīs maizes “atdzīvināšanas” metodes ir piemērotas tikai tiem maizes izstrādājumiem, kas nav sākuši bojāties (nav pelējuma).

Metode Nr.1: mikroviļņu krāsns izmantošana

Sagriez maizi apmēram 2 cm biezās šķēlēs un apslaki ar nelielu daudzumu ūdens. Tad ieliec mikroviļņu krāsnī ar glāzi silta ūdens un uzliec vāciņu, kas piemērots sildīšanai krāsnī. Sāc maizīti karsēt un ik pēc 20 sekundēm pārbaudi maizes mīkstumu, līdz tas ir tāds, kādu to vēlies.

Metode Nr.2: izmanto tvaiku

Vari likt lietā tvaika katlu, tajā maize kļūs mīksta 1 līdz 3 minūtēs. Ja tvaika katla tev nav,  katliņā ielej nedaudz ūdens, uz tā novieto caurduri ar maizes šķēlēm. Karsējot ūdeni, celsies tvaiks un maizīte kļūs mīksta, bet uzmanies, lai šķēles nesaskaras  ar ūdeni; ja samirks, nebūs baudāmas.

Metode Nr.3: izmanto pannu

Uzkarsē pannu vidēji karstu, liec uz tās maizes šķēles, kas apslacītas ar ūdeni. Uz mazas uguns sildi šķēlītes 1-5 minūtes.

Ņem vērā: ja esi izmantojis kādu no šīm metodēm, lai maizīte kļūtu  mīksta, tā tūdaļ arī jāapēd, jo īsā laikā tā jau atkal sacietēs.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu