Svinam saules svētkus jeb Masļeņicu - dārzeņu pankūku recepšu izlase

FOTO: Depositphotos

Šo nedēļu veltīsim pankūkām. Kāpēc? Jo klāt ir Masļeņica. Tos vēl mēdz dēvēt par saules un pankūku svētkiem un šos svētkus svin nedēļas garumā pirms Lielā gavēņa. 

Masļeņica ir pareizticīgo svētki un tiek atzīmēta nedēļu pirms Lielā gavēņa. Mēs domājam, ka pat tad, ja neesi šīs reliģijas pārstāvis, šie svētki ir lieliska iespēja nodoties kārtīgai pankūku baudīšanai. Sāksim ar pankūkām, kas noteikti nav tradicionālākās, bet ir ļoti iemīļotas - gatavotas no dārzeņiem.

Ja runājam par dārzeņu pankūkām, tad absolūtais līderis ir iecienītās kartupeļu pankūkas. Tās garšo izcili kā ar gaļu, tā ar zivīm un arī bez papildus piedevām ir fantastiskas.

Dārzeņi un pankūkas iet roku rokā. Ja nevari izvēlēties kādu konkrētu dārzeni, varbūt jāizmanto vairāku dārzeņu apvienojums?

Pankūkās savu vietu atrod arī cukni un kabači. Pankūkām raksturīga maiga garša un tekstūra.

Puķkāposts un brokolis - ierasti tos baudām zupās vai kā piedevas gaļas un zivju ēdieniem, bet, re, arī pankūkas var cept.

Uz augšu