Keto diēta - vai tiešām tik laba? Zinātnieki ceļ trauksmi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Keto diēta pēdējo mēnešu laikā ir guvusi milzīgu popularitēti visā pasaulē. Tās pamatprincips: izslēgt no uztura ogļhidrātus. Pētnieki nākuši klajā ar paziņojumu, ka šī diēta ilgtermiņā var radīt būtiskus bojājumus cilvēka veselībai, vēsta portāls "MedicalXpress".

Jēlas universitātes (ASV) pētnieki noskaidrojuši, ka populārā diēta, kurā ieteikts līdz pat 99 procentiem kaloriju uzņemt no olbaltumvielām un taukiem, rada tikai īstermiņa guvumu cilvēka izskatam un pašsajūtai. Jau pēc nedēļas šāda veida uztura rodas negatīvs iespaids uz veselību.

Pētnieki skaidro, ka diētas pozitīvie un negatīvie aspekti saistāmi ar gamma deltas T šūnām, kas darbojas imūnistēmā un mazina diabēta un iekaisumu riskus. Šīs šūnas palīdz diētas laikā "iemācīt" ķermenim uzņemt nepieciešamo enerģiju no taukiem un izdalīt to uz visu ķermeni.

Diemžēl taukiem ir nelāga tendence uzkrāties - eksperimenti ir pierādījuši, ka cilvēka muskuļi pēc lielāka ketogēnā diētā pavadītā laika sāk uzņemt izmantot vairāk tauku, nekā var "apēst". Tā kā taukos ir mazāka imūnsistēmas šūnu koncentrācija, paaugstinās risks saslimt ar diabētu un iekšķīgu aptaukošanos, kas var radīt virkni nopietnu problēmu.

Lasi vēl:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu