Uzlabo noskaņojumu ēdot, bet nekaitējot auguma aprisēm

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Runā, ka ēdiens liek mums justies labāk, bet, ko tu teiktu, ja zinātu, ka ir vairāki produkti, kas tiešām spēj uzlabot tavu noskaņojumu un tam ir zinātisks iemesls? Bonusā - našķojoties ar šiem gardumiem necietīs arī figūra, raksta "Krasotka.postimees"

Pilngraudi

Tie ne tikai uzmundrinās (to šķiedrvielu satura dēļ), bet arī sniegs ilgu sāta sajūtu pēc maltītes. Izvēlies jebkurus, kas jums patīk vislabāk - auzu, kukurūzas, prosu, rīsus vai vairāku veidu maisījumu.

Sojas pupiņas

Ļoti noderīgs produkts. Tās ir šķiedrvielu un augu olbaltumvielu, kā arī daudz vitamīnu un minerālvielu avots, kas nepieciešami, lai samazinātu daudzu hronisku slimību (piemēram, sirds un asinsvadu) attīstības risku.

Banāni

Auglī esošais B6 vitamīns var ne tikai uzlabot garastāvokli, bet pat mazināt visnepatīkamākos PMS simptomus.

Tumšā šokolāde

Pētījumi liecina, ka tumšā šokolāde paaugstina prieka hormona jeb serotonīna līmeni. Protams, nevajag šokolādi pārvērst par vienīgo prieka avotu. Dietologi iesaka uzkost šokolādi katru dienu, bet nepārdzniedot 30 gramus.

Mandeles

Pirmkārt, tās ir ļoti ērta un sāta sajūtu veidojoša uzkoda. Otrkārt, mandelēs ir daudz vērtīgo tauku un olbaltumvielu, kas ir labvēlīgi ķermenim un ietekmē enerģijas pieaugumu.

Avokado

Tas satur milzīgu daudzumu veselīgu nepiesātinātu tauku, šķiedrvielu un fitoķīmisko vielu (augu bāzes bioloģiski aktīvās sastāvdaļas, kas samazina daudzu slimību risku).

Lasis

Ēdiens ir paredzēts ne tikai labam garastāvoklim, bet arī izcilai smadzeņu darbībai. Ir zinātniski pierādīts, ka lašos atrodams dokozaheksaēnskābes (DHA) savienojums, kas palīdz uzturēt centrālās nervu sistēmas veselību, nemaz nerunājot par šo zivju labvēlīgo ietekmi uz jūsu sirdi un metabolismu.

Biezpiens

Svaigs biezpiens nodrošina tavu ķermeni ar olbaltumvielām un triptofānu - aminoskābi, kas saistīta ar garastāvokļa un darba spēju uzlabošanu.

Spināti

Dietologiem īpaši patīk spināti ar tā nitrātu saturu, kas palīdz samazināt holesterīna līmeni un sirds slimību risku.

Matča

Šis tējas pulveris satur tikpat daudz kofeīna kā kafija, tāpēc palīdz paaugstināt enerģiju, noskaņojumu un spēju koncentrēties.

Kafija

Pati kafija, protams, ir arī sarakstā ppateicoties uzmundrinošajam kofeīnam tās sastāvā. Vienkārši neaizmirsti, ka nevajadzētu pārspīlēt ar ikdienā patērēto kofeīna daudzumu.

Arbūzs

Enerģijas lejupslīde bieži rodas no dehidratācijas, tu kļūsti miegains un īgns. Arbūzs, kas pilns ar tik ļoti nepieciešamo ūdeni, palīdzēs uzlādēt spēkus.

Apelsīns

Šie augļi uztur arī šķidruma līdzsvaru organismā, satur arī uzmundrinošo C vitamīnu un ne mazāk ķērmeni turošu tonusā -  kāliju.

Lasi vēl:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu