Suši un rolli: vai tie ir draudzīgi tavām auguma aprisēm? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Suši un rolli jau vairākus gadus ir iekarojuši daudzu sirdis. Sākām ar vienkāršiem rolliem - jūraszāļu lapā ietītiem rīsiem ar lasi, svaigu gurķi un avokado, bet tagad jau varam saņemt arī ceptos, kas papildināti ar bekonu, japāņu omletēm, dažādiem sieriem un tempuru. Gabaliņi mazi, produkti labi zināmi, bet vai šis gardums nekaitē figūrai? Skaidro portāls "Goodhouse".

Plusi

Maz sastāvdaļu

Lielākoties suši un rolli satur dārzeņus, rīsus un neapstrādātas vai vārītas/tvaicētas zivis. Galvenais ieguvums - šeit nav pārspīlēts ar sāli un eļļu.

Viss redzams

Šis brīnišķīgais japāņu ēdiens vienmēr pastāsta, kas ir tā sastāvā, un tas ir arī ar aci redzams, tāpēc nekādu negaidītu pārsteigumu nav. 

Daudz omega-3

Lielākoties suši un rollu galvenā sastāvdaļa ir zivis, kuras dīvainā kārtā tieši suši un rollos ēd pat tie cilvēki, kuri ikdienā zivi uz sava šķīvja redzēt nevēlas.

Mīnusi

Viegli pievienot papildu kalorijas

Dažas zivis ir ļoti treknas un satur daudz kaloriju. Fakts: jo vairāk sastāvdaļu ir rollā, jo vairāk kaloriju. Un arī tie krēmsieri, kurus smērē viducī, nav tie diētiskākie...

Topings - īsta bumba

Pikantā majonēze, tempura, papildu avokado šķēle, siera cepurīte vai lidojošās zivs ikri - daudz kaloriju un tauku, kas noteikti nav draudzīgi figūrai.

Lieks sāls

Katrs gabaliņš jāiemērc sojas mērcē? Būtībā - jāiemērc sālī. Padomā labi, vai neesi jau pārtērējis ieteicamo diennakts devu?

Rīsi

Kas tad tas par suši bez rīsiem? Vienā vidējā rollā - 200 kaloriju un 45 g ogļhidrātu. Jā, rīsi ir labi un vērtīgi, bet ar mēru.

Vai ir vērts ēst suši?

Viss atkarīgs no vēlmes un arī receptes. Jā, tie ir veselīgāki nekā vairums citu jau gatavo ēdienu, un, saprātīgi izvēloties īstos gabaliņus, tie būs ne vien garšīgi, bet arī tavam organismam vērtīgi un ar pieņemamu kaloriju daudzumu, tomēr der atcerēties - tā nav maltīte katrai dienai.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu