Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Steidzīga ikdiena? Britu pavāre Nadija dalās vērtīgos padomos! (1)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: publicitātes

Svētku pasākums, pikniks brīvā dabā, traka darbadiena vai absolūti mierīga nedēļas nogale – perfektu, gardu maltīti var pagatavot teju ik dienu, ir pārliecināta britu šefpavāre un grāmatu autore Nadija Huseina.

Jaunajā kulinārijas šovā “Nadijas Huseinas ģimenes iecienītākie ēdieni”, kas televīzijas kanālā “FOX Life” skatāms sestdienās, no 23.novembra, pavārīte atklās garšīgas un sātīgas receptes, kas noderēs pat tad, ja šķiet, ka mājās nekā nav. Bet pagatavotais ēdiens patiks ikvienam ģimenes loceklim.

Pavārs ar tējkannu

Par ātri pagatavojamiem ēdieniem mums ir radies ne viens vien aizspriedums. Patiesībā maltītes pagatavošana, to aplejot ar tējkannā vārītu ūdeni, ir ērts ikdienas risinājums. Tas nenozīmē, ka mēs aizmirstam par ēdiena aromātu un garšu. Pusdienu burciņas vai trauciņa apakšā ielieciet olu nūdeles, tad vārītu vai ceptu vistas gaļu, konservētu kukurūzu, smalki sagrieztu papriku, spinātu lapas un pievienojiet ēdamkaroti sojas mērces. Kad pusdienlaiks ir klāt, burciņas saturu atliek vien pārliet ar verdošu ūdeni un pēc desmit minūtēm garda maltīte ir gatava!

Raksta foto
Foto: publicitātes

Gardi piepildītas pusdienu kastītes noslēpums

Pat vislielākajā ikdienas jezgā ir jāatceras, ka gan pieaugušajiem, gan bērniem ir jāēd pusdienas. Īpaši mazajiem, jo augošiem organismiem ir īpaši svarīga enerģijas uzņemšana. Var pagatavot maltīti, kas vienlaikus ir uzkoda, pamatēdiens un deserts. Piemēram, humusa un seleriju nūjiņas – sagrieziet uz pusēm selerijas kātu un iekšpusi piepildiet ar humusu, salieciet selerijas kātus kopā un pārtiniet ar pārtikas plēvi, lai vieglāk būtu paņemt līdzi. Siltā laikā noderēs vasaras augļu rullīši –rīspapīru uz dažām sekundēm izmērcē ūdenī, līdz tas paliek mīksts. Nospiediet lieko ūdeni un ievietojiet tajā dažādus augļus. Bērniem varētu patikt mazās omletes – sakuliet olu, pavienojiet sīpolus, sieru, lokus un sasmacinātu papriku. Omletes masu ielejiet kēksiņu formās un cepiet cepeškrāsnī!

Nadijas Huseinas siera kronis

Raksta foto
Foto: publicitātes

Saldētava ir jūsu labākais draugs

Saldēti produkti pavisam noteikti ir lielisks atspaids saspringtā ikdienā. Ja kāds saka, ka desmit minūšu laikā nav iespējams pagatavot pankūkas vai darba dienas vakarā pacienāt viesus ar kaut ko garšīgu, tad viņi pavisam noteikti kļūdās. Kādā brīvā brīdi pagatavojiet pankūku mīklu un ielieciet to saldētavā. Kad būs pienācis brīdis, ka ikdienas steiga pārņem virsroku, sasaldēto mīklu pa nakti atlaidiniet ledusskapī un, kad ciemiņi klāt, lejiet uz pannas!

Raksta foto
Foto: publicitātes

Ģimenes maltīte no Ziemassvētku ēdieniem

Šokolādes kastes izēstas, tītars nogaršots un atlikusi vēl pilna bļoda ar dārzeņiem – tā ir ierasta situācija pēc Ziemassvētkiem, kad nezinām ko darīt ar pāri palikušajiem ēdieniem. Taču no tiem var pagatavot vienkāršus ģimenes ēdienus, kas ietaupīs laiku un līdzekļus brīdī starp Ziemassvētkiem un Jaungada svinībām. Piemēram, no atlikušā tītara un dārzeņiem var pagatavot karstos salātus. Uzsildiet dārzeņus, tītara gaļu, sagrieziet lapu salātus un pievienojiet mērci pēc sirds patikas.

Raksta foto
Foto: publicitātes

Kraukšķīgo kartupeļu gatavošanā noderēs cepamais pulveris

Ikvienam ir savs iecienītais veids, kā pagatavot kartupeļus. Dažiem patīk vārīti, citiem - fritēti vai vienkārši cepti. Ja esi kraukšķīgu ceptu kartupeļu cienītājs, tad virtuves plauktiņā noteikti pa rokai turi cepamo pulveri. Pēc kartupeļu izņemšanas no krāsns pārkasi tos ar tējkaroti cepamā pulvera, tas kartupeļiem piešķirs kraukšķīgu garoziņu.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu