Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Siera kronis

Foto: Receptes.lv
Ātri un viegli pagatavojam uzkoda visai ģimenei, kas noderēs arī lieliskām brokastīm.
Recepte no kulinārijas šova “Nadijas Huseinas ģimenes iecienītākie ēdieni”.
Pagatavošana
50 min
1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200°C un cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
2. Abus mīklas gabalus izrullē un savieno tā, lai izveidotos gara strēmele aptuveni 15 centimetru platumā. To novieto uz darba virsmas.
3. Atsevišķi sajauc tomātu mērci ar ļoti smalki sagrieztu papriku. Ar to ieziež visu mīklu tā, lai viens centimetrs no garākajām malām paliek nenosegts, virsū liek šķiņķa šķēlītes un sarīvētu sieru.
4. Kad pildījums ir salikts, tad savieno garākās malas tā, lai izveidojas mīklas rullītis. Pēc tam izveido apli, saspiežot abas malas kopā.
5. Mīklas gredzenu uzliek uz pannas un ar asu nazi ik pa trīs centimetriem veic iegriezumu, nepārgriežot mīklu līdz galam.
6. Mīklu pārziež ar sakultu olu un pārkaisa ar sezama sēklām. Griezumu vietas pārkaisa ar sarīvētu sieru.
7. Siera kroni liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu