Mīts: saindējos ar pēdējo ēdienu, ko nesen apēdu
Fakts: Patiesībā, lai baktērija, kas izraisa saindēšanos, attīstītos, ir nepieciešams ilgāks laiks; ar dažām stundām nebūs īsti gana. Tāpēc nesteidzies vainot nupat apēsto suši pusdienās. Pie vainas var būt arī iepriekšējā vakarā apēstais burgers vai olu salāti, ko pats gatavoji pirms divām dienām, bet nolēmi apēst vakar.
Mīts: jo vairāk balinātāja, jo mazāk baktēriju
Fakts: galvenā loma ir nevis izmantotajam līdzekļa daudzumam, bet gan pareizai tā izmantošanai. Tev jābūt drošam, ka līdzeklis ir ticis uz visām virsmas vietām, kuru tīri, lai nav tā, ka no nenotīrītās platības baktērijas pārnes uz tīrajām, tikai tāpēc, ka esi ko aizmirsis.
Mīts: veselība nevar sākt streikot no dārzeņiem un augļiem, kurus pasargā miza
Fakts: Muļķības! Gan apelsīns, gan gurķis, kuru ieskauj miza, pat pēc tā notīrīšanas var kaitēt tavam organismam. Svarīgi ir gan augļus, gan dārzeņus iepriekš rūpīgi nomazgāt, jo, ja tas netiek izdarīts, brīdī, kad tu mizo augli/dārzeni, ar rokām un nazi baktērijas tiek pārnestas uz ēdamo daļu. Uzmanību - nemazgā augļus ar ziepēm, tās nav tam paredzētas.