Esi uzmanīgs: produkti, ar kuriem nereti saindējas

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ir produkti, ko lietojam ikdienā regulāri - tie ir garšīgi un pat veselīgi, ja tiek ievēroti vairāki nosacījumi. Ar kuriem produktiem, to gatavošanu un uzglabāšanu jābūt īpaši uzmanīgiem?

Viens no produktiem, kam jāpievērš uzmanība, ir olas, skaidro "Postimees". Ir rūpīgi jāievēro to uzglabāšanas ilgums un jāizvēlas atbilstoša temperatūra - neatkarīgi no tā, vai tās ir jēlas vai jau pagatavotas. Turklāt neatkarīgi no temperatūras telpā neatstāj uz galda ēdienus, kuriem pievienota majonēze vai citu olu mērce. Tām obligāti jāatrodas ledusskapī!

Vēl cilvēki salīdzinoši bieži mēdz saindēties ar zivīm un jūras veltēm. Ir svarīgi zināt, kā noteikt, vai zivs un jūras veltes ir svaigas, kā arī būtu vēlams tās iegādāties tikai uzticamās vietās. 

Bīstamo produktu sarakstā savu vietu ieņem arī gaļa, starp kurām vislielākās briesmas var radīt tieši vista. Salmonella ir visiem zināms bieds, tāpēc ir īpaši svarīgi vistas gaļu pareizi termiski apstrādāt. To nekāda gadījumā nedrīkst lietot kaut mazliet jēlu.  Uzmanība jāpievērš arī tam, kur liec nazi, ar ko griezi, un dēlīti, uz kura to darīji. Prātīgākais ir uzreiz pēc lietošanas kārtīgi nomazgāt.

Runājot par augļiem un dārzeņiem, svarīgi atcerēties, ka pirms ēšanas tie ir rūpīgi jānomazgā. Lai iegūtu pēc iespējas labāku rezultātu, iesaka lietot bļodu ar ūdeni, kuram pievienota citrona sula.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu