Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Samazini cukura patēriņu nesāpīgi: 6 draudzīgi ieteikumi

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Depositphotos

No saldumiem nav jāatsakās pilnībā, bet cukura patēriņa samazināšana noteikti ir ieteicama lielākajai daļai no mums. Kā tno saldumiem atteikties vieglāk?

Lai saglabātu sirds veselību, samazinātu diabēta risku, uzturētu veselīgu metabolismu un augstu enerģijas līmeni, ir svarīgi kontrolēt cukura uzņemšanu. Nemaz neatteikties no tā, bet arī to ļaunprātīgi nelieto. Bet kā izkāpt no “cukura adatas” un pēc tam "nenorauties"? Izmēģini šos dažus mazos trikus, kas palīdzēs ēst mazāk cukura un emocionāli neciest.

Auzu pārslas

Auzu pārslas palīdz samazināt cukura līmeni asinīs, piepilda mūs ar šķiedrvielām un palīdz ilgāk uzturēt sāta sajūtu, bet tikai ar vienu nosacījumu: jāizmanto minimāli apstrādātas pārslas. Ātri pagatavojamie graudaugi, granola un - tas viss tikai kaitēs mūsu veselībai. Papildini putru ar augļiem un savu cukura devu būsi saņēmis.

Padari dzeramo ūdeni garšīgāku

Galvenais ienaidnieks tiem, kuri vēlas atteikties no liekā cukura, ir saldie dzērieni. Ja tev ir grūti nekavējoties pāriet uz tīru dzeramo ūdeni, pievieno tam citrusaugļus, piparmētru, gurķa šķēles vai ogas - iegūsi brīnišķīgu, atspirdzinošu dzērienu, kas ne tikai remdēs slāpes, bet arī palīdzēs saglabāt veselību.

Atsakies no mērcēm

Gatavas mērces - majonēze, kečups un salātu mērces burtiski ir pārsātinātas ar cukuru. Vismaz kādu laiku atsakies no tām un tu jau jutīsi atšķirību.

Ēd dabīgos jogurtus

Jogurts, īpaši grieķu, ir lielisks produkts, ar kuru sākt savu dienu. Daudz olbaltumvielu, piena tauku - tas viss palīdz mums ātri sajust sātu un justies labi līdz pusdienām. Bet saldie jogurti ir bīstami, un “dabīgie” var šķist garlaicīgi. Ko darīt? Mēģini pievienot svaigus augļus un ogas - būs gan garšīgi, gan veselīgi.

Izvēlies melnu kafiju

Jo vairāk kafijā ir cukura un piena, jo mazāks ir tās ieguvumu un jo nedraudzīgāka tā kļūst tavam organismam. Dzer dabisko kafiju bez cukura un saldajiem sīrupiem.

Lasi vēl:

Avots: Goodhouse

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu