10 ēšanas netikumi, kas negatīvi ietekmē tava auguma aprises

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphots

Ieradumi, kas var atstāt uz mūsu augumu negatīvu ietekmi, sākotnēji var nemaz nešķist tik kaitīgi, tomēr, ja padomā divreiz, atklājas, ka pat steidzīga ēšana var būt viens no iemesliem, atklāj "Good house". 

Kalorijām bagāts vai ļoti trekns ēdiens

Centies sliktos taukus nomainīt ar labajiem, nekādas baltmaizes un kūciņas. Iekļauj uzturā riekstus, avokado.

Pārāk bieža ēšana

Izveido savu dienas režīmu. 3 maltītes, 2 mazas uzkodas un nekādas nemitīgas ēšanas visas dienas garumā. Un, protams, izvēlies, ko tu ēd, ātrās uzkodas, kūpinājumi, kviešu miltu izstrādājumi noteikti nebūs laba izvēle. Dārzeņi, sabalansēta gaļas porcija, zivis, augļi, lūk, kam dod priekšroku.

Uzkodas, skatoties TV

Vai arī pie datora. Tu tik ļoti iedziļinies filmā vai raidījumā, ka sāc ēst nekontrolēti: neredzi nedz ko tu apēd, ne arī cik daudz. Viss, kas būs salikts uz galda, visticamāk, arī tiks notiesāts. Filmas beigās atliks tikai novākt tukšos šķīvjus.

Ēd visu pēc kārtas

Šis ir viens no sliktākajiem niķiem. Tu ēd visu, nepievēršot uzmanību sastāvam, kalorijām.

Bieži pārēdies

Ne velti kulinārajās grāmatās tiek norādītas porcijas un to apjomi. Ēdiena porcijām ir jābūt sabalansētām un jāiekļaujas uzņemamo kaloriju normās. 

Ātra ēšana

Steiga nedod neko labu. Jo ātrāk tu ēd, jo lielāka iespējamība, ka pārēdīsies. Smadzenes signālu saņem tikai 20 minūšu laikā pēc ēšanas. Šajā laika posmā, ja steidzies, vienas porcijas vietā vari apēst vismaz 2, ja ne pat 3. Diez vai regulārs šāds ēdiena apjoms labi ietekmēs tavas formas.

Regulāras maltītes ārpus mājas

Vai tu vienmēr zini, kas izmantots tavas porcijas gatavošanā un kāds ir tās kaloriju daudzums? Nē, tādējādi bieži apēd daudz par daudz.

Nemitīgas diētas

Šķiet paradoksāli? Bet tā vis nav. Ja tu sevi regulāri ierobežo, atsakoties no visa, ko tiešām kārojas, pastāv risks, ka "norausies" no diētas plāna un ēdīsi divtik.

Stresa ēšana

Mūsdienu dzīves ritms ir steidzīgs un stresa pilns. Cīņai ar stresu ir neskaitāmas metodes, ēšana noteikti nav labākā izvēle. Izmēģini sportu, meditāciju. 

Brīvdienās jau var

Ja katru nedēļas nogali ļausies nekontrolētai ēšanai, jo sevi taču vajag palutināt, drīz šāds ēšanas ritms iesakņosies arī darba dienā. Esi uzmanīgs!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu