Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Pikanti ēdieni - draugs slaidām auguma aprisēm

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Esi asu ēdienu cienītājs? Lieliskas ziņas: baudot asus ēdienus, vari rūpēties par savu figūru, sevi neierobežojot.

Piešauj asumiņu! Iespējams, tas ir labākais atradums tiem, kuri atrodas mūžīgā brīnumainā līdzekļa meklēšanā: kā ēst un tievēt?

Pirmkārt, galvenais ir tas, ka asajā čilī piparā ir viela kapsaicīns, kas aktivizē adrenalīna hormona veidošanos. Savukārt, šis hormons palielina organisma spēju dedzināt kalorijas.

Otrkārt, kad mēs ēdam kaut ko asu, tad neapzināti palēninām savu ēšanas ātrumu, tas ir, sākam ievērojam vienu no katra dietologa galvenajiem baušļiem: nesteidzies un kārtīgi sakošļā. Tikai šajā gadījumā var laikus apstāties un neapēst par daudz, jo smadzenes laicīgi saņem signālu par sāta sajūtu.

Treškārt, ja ēdienam ir bagātīga un piesātināta garša, tad mēs saņemam no tā baudu. Tas nozīmē, ka šķīvis ar asu dārzeņu ragū sagādās vairāk prieka nekā saldais ēdiens. Rezultātā tu nemaz negribēsi pēc pusdienām vēl saldo ēdienu vai saldējumu, lai justos priecīgāks.

Šeit lasi, ko par pipariem saka profesors Danilāns

Lasi vēl:

Avots: Goodhouse

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu