Maltīte birojā? Top 5 kļūdas, ko pieļaujam

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Biroja darbiniekiem nereti, laika trūkuma dēļ, ir neregulārs ēšanas režīms. Komplektā ar ilgām stundām, kas tiek pavadītas sēžot, tiek darīts pāri organismam. Kādas ir 5 izplatītākās kļūdas no kurām jācenšas izvairīties?

Kļūda Nr.1: brokastu neēšana

Nav pieļaujams variants, kad tiek steigā izdzerta tikai tasīte kafijas vai tējas, skrienot uz darbu, lai arī šāds ieradums ir ļoti lielai daļai biroju darbinieku. Iemesls, viņiem vienkārši pietrūkst laika. Bet tas nav attaisnojums, jo var taču mosties 10 minūtes ātrāk, lai pagatavotu putru vai kādu sviestmaizi, vai ne? Brokastis uzlādēs ar enerģiju un dos spēku pirmajai dienas pusei.

Kļūda Nr.2: neveslīgas uzkodas

Čipsi, konfektes, kožļenes, cepumi - kopumā, kāpēc gan kādreiz ko tādu neuzkost, bet tā nav labākā izvēle biroja darbiniekiem. Garas stundas tiek pavadītas sēžot un šīs uzkodas iet roku rokā ar lieko svaru un kuņģa darbības traucējumiem, tāpēc labāk izvēlies kādu augli, riekstus vai enerģijas batoniņu bez cukura.

Kļūda Nr.3: nesamērīgi daudz kafijas

Protams, uzturēt mundru garu un būt enerģisks grib katrs darbinieks, tāpēc neatņemama sastāvdaļa uz galda ir krūzīte ar kafiju. Ar šo dzērienu ne vien tiek uzturēts enerģijas līmenis, bet nereti arī aizstātas pusdienas. Tomēr, kas par daudz, tas par skādi, regulāra kafijas dzeršana tukšā dūšā var negatīvi ietekmēt gremošanas sistēmu. 

Kļūda Nr.4: pusdienu izlaišana

Darba dienas mēdz būt tik ļoti noslogotas, ka pusdienām nepietiek laika, jo nav vēlmes pārtraukt iesākto, tā vietā mutē tiek iemesta kāda konča un turpināts darbs. Kaitīgi. Ātri vien var iedzīvoties gastrītā, regulārā kuņģa dedzināšanā. Plāno savu laiku un cieni savu organismu - pusdienas ir jāēd.

Kļūda Nr.5: ļoti sātīgas vakariņas

Kad visu dienu nekas lāgā nav ēsts, atnākot mājās, liela porcija treknas maltītes ir daudzu cilvēku ikdiena. Kuņģis nav gatavs tādam triecieniema, jo ir apradis ar nenoslogotību. Šīs lielās vakariņas, ja vēl tās ir tiešām vēlu, var negatīvi ietekmēt vielmaiņu, kas secīgi arī atstās pēdas auguma aprisēs. 

Lasi vēl:

Avots: Medikforum

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu