Raksta turpinājums
/nginx/o/2020/02/06/12924176t1hf2fb.jpg)
Visvienkāršākais variants ir sasaldēt visu diļļu saišķīti. Galu galā noderīgi kā dilles zariņi, tā arī kātiņi. Turklāt tieši kāti ir visaromātiskākie!
Kā saldēt diļļu saišķi:
- Ieliec dilles ar visiem kātiem bļodā, kurā ieliets vēss ūdens, ļauj tām dažas minūtes tur mirkt. Tā zaļumi veiksmīgāk atbrīvosies no piekaltušiem netīrumiem un atgūs svaigumu.
- Noskalo zem tekoša ūdens un izliec uz dvieļa, lai katrs zariņš var pilnībā nožūt.
- Saliec saldēšanai paredzētos maisiņos, kastītēs vai kārtīgi ietin pārtikas plēvē.
- Liec saldētavā. Ja ir pieejama ātrās saldēšanas atvilktne, tad vispirms ievieto tajā, bet, kad zaļumi sasaluši, pārvieto uzglabāšanai piemērotā vietā.
Raksta turpinājums