Pamatnoteikumi, kas jāzina, saldējot dilles

FOTO: receptes.lv

Saldējot dilles, tajās saglabājas daudz vairāk vērtīgo vielu nekā tad, ja izlem tās žāvēt vai konservēt. Uzglabājot temperatūrā -18 grādi pēc Celsija, baudīsi tās līdz nākamajam pavasarim.

Galvenās nianses, kas jāievēro, lai saldēšanas process ir veiksmīgs:

  • Dilles ir kārtīgi jānomazgā, lai tās atbrīvotu no iespējamām zemēm, kukaiņiem un citiem netīrumiem.  Pēc atkausēšanas to izdarīt nebūs iespējams, jo atkusušas tās zaudē formu. Mazgāt drīkst tikai remdenā, labāk pat vēsā ūdenī. Karstā ūdenī dilles sačākstēs.
  • Pirms saldēšanas svarīgi, lai dilles ir ideāli sausas. Lieks ūdens veidos ledus kristālus un nebūs draudzīgs saldēšanas procesam. Pēc tam, kad esi dilles nomazgājis, nosusini tās uz dvieļa, kas neatstās auduma šķiedras uz zariņiem, vai izmanto papīra dvieļus.
  • Jāparūpējas, lai dillēm nepiekļūst skābeklis. Ja saldē maisiņā, no tā gaiss jāizspiež, ja izmanto saldēšanas kastītes, parūpējies par to, lai tās ir līdz pat vāciņam pilnas. Tādējādi tiek izslēgta iespēja, ka dilles sāks bojāties.
Uz augšu