Dabīgie fermentētāji ir lielisks palīgs tiem, kas kāro atbrīvoties no kāda liekā kilograma. Rūgšanas procesā baktērijas, barojoties ar cukuru un cieti, izdala pienskābi. Šis process gadsimtiem tika izmantots, lai saglabātu produktus, bet tagad mēs zinām, ka fermentēti produkti veicina “labo” baktēriju - fermentu un probiotiķu izstrādi. Mikroorganismi nodrošina stabilu organisma ekosistēmu, izvada toksīnus un nodrošina maksimālu barības vielu uzsūkšanos.
Palīgs slaidu auguma aprišu iegūšanā: fermentēti produkti
Vairojot organismam draudzīgās baktērijas, fermentētie produkti:
- veicina pareizu kuņģa-zarnu trakta darbību;
- mazina kuņģa nervu kairinājumu;
- uzlabo imūnsistēmu;
- samazina hroniskus iekaisumus;
- piesaista B grupas vitamīnus;
- ļauj uzsūkties Omega 3 taukskābēm;
- iznīcina vēža šūnas, toksīnus, smagos metālus.
Produkti, kas radušies dabīgā rūgšanas procesā, uzlabo ādas stāvokli, pozitīvi ietekmē noskaņojumu. Dietologi iesaka lietot uzturā fermentētus produktus, lai mazinātu tieksmi pēc neveselīgiem garšas pastiprinātājiem.Šie produkti palīdz kontrolēt apetīti, stabilizē kuņģa darbību, ļaujot viegli un ātri atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.
Viņa Augstība – skābēts kāposts!
Tā jau saka, ka viss labākais pasaulē ir vienkāršs. Tas attiecas arī uz ideālo svara samazināšanas recepti: ūdens, sāls, sasmalcināta kāpostgalva. Vāks virsū, akmens pa virsu un gatavs! Fermentētus kāpostus ieteicams lietot uzturā katru dienu.
Viena porcija nodrošina organismu ar veselīgajām baktērijām, kas veicina vielmaiņu un “iekustina” novājēšanas procesu. Skābēti kāposti mazina vēža šūnu rašanās iespēju.
Maza laboratorija glumā ķērpī!
Tējas sēne ir dzīva! Neticat? Pavērojiet, kā tā aug! Kopš 20. gadsimta sākuma Latvijā zināmā tējas sēne kombuča sevī ietver raugu, etiķskābās baktērijas un ķērpi. Tējas sēne atgādina kārtainu, glumu pankūku, kam ir gluda virspuse, bet spuraina apakšdaļa. Tās uzlējumā ir vairākas organiskās skābes, C un B grupas vitamīni, fermenti, lipīdi un cukuri. Fermentētā tēja cīnās ar kaitīgajām baktērijām, aktivizē un aizsargā imūnsistēmu. Dzēriens iedarbojas ārstnieciski aknu un žultspūšļa slimību, dizentērijas, gripas, ausu, kakla un deguna iekaisumu un gastrīta gadījumā. Regulāra dzēriena lietošana pazemina asinsspiedienu un līdzsvaro centrālās nervu sistēmas darbību.
Tējas sēne ir brīnumaina – tā veicina apdegumu un strutojošu brūču sadzīšanu. Šķidrumu var izmantot matu skalošanai.
Bērnības dzēriens – kefīrs
Pirms lietojat kefīru, pārliecinieties, vai tas ir organisks un nesatur rafinētu cukuru. Kefīrs “nomierina” kuņģa zarnu traktu, novērš toksīnu un citu patogēnu nonākšanu asinīs. Kefīrs veicina kuņģa skābes izdalīšanos, kas palīdz pārstrādāt olbaltumvielām bagātas maltītes. Kefīru rekomendē lietot arī kopā ar dažādiem zaļumiem, dārzeņiem un augļiem.
Kefīru viegli var pagatavot pats no kefīra ierauga.
Omes skābētie gurķi
Ar diļļu zariem, upeņu lapām un mārrutkiem dabīgi skābēti gurķīši. Tieši tādi, kādus gatavoja mūsu vecmāmiņa! Katru dienu pa gurķītim, un kuņģis darbosies kā pulkstenis!
Ja gurķa miza šķiet par cietu, to var noņemt.
Lasi vēl:
Avots: TVNET