20 gadu laikā lielākā daļa gaļas nebūs dzīvnieku izcelsmes (2)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Lielākā daļa gaļas, ko cilvēki ēd, līdz 2040. gadam, nenāks no beigtiem dzīvniekiem, liecina jauns ziņojums, vēsta portāls "Independet".

Pasaules konsultāciju firmas AT Kearney ziņojumā, balstoties uz intervijām ar nozares ekspertiem, teikts, ka tiek prognozēts, ka 60 procenti no gaļas produktiem, ko lietosim 2040. gadā, būs vai nu aizstājēji no augu valsts vai arī kultivētas alternatīvas, ko audzēs mucās.

Ziņojumā norādīts, ka pāreja notiks, pateicoties pieaugošajai izpratnei par parasto gaļas ražošanas metožu ietekmi uz vidi un augošajam pieprasījumam pēc mājdzīvnieku gaļas alternatīvām (veģetārisma un vegānisma popularitētes ietekme).

Gaļa, kuru audzēs mākslīgi iegūs lielu popularitāti. Šūnas tiks audzētas īpašos bioreaktoros un šāds process neietvers dzīvnieku kaušanu. 

Šūna tiek iegūta no dzīva dzīvnieka, savairojot to ārpus tā ķermeņa, īpašos apstākļos. Ziņojumā norādīts, ka "gaļa ir identiska tradicionāli ražotai gaļai", un norādīts, ka, lai arī vairāki uzņēmumi ir izstrādājuši šo gaļas alternatīvu, produkti vēl nav komerciāli pieejami.

"Arvien populārāks kļūst viedoklis par to, ka tradicionālā lopkopība ir nevajadzīgs ļaunums," teikts ziņojumā, "ņemot vērā pieaugošo popularitāti ierastos gaļas produktus aizstāt, tas ir tikai laika jautājums, kad gaļa kļūst retums un aizstājēji iekaros ievērojamas tirgus daļas".

Ziņojumā minēta “nenoliedzama” pāreja uz vegānismam, veģetārismam atbilstošām diētām. Tas norāda uz to, ka mākslīgi audzētā gaļa ilgtermiņā būs vispopulārākā gaļa, kas veidos 35% no visas gaļas, kas tiks patērēta 2040. gadā.

Lasi vēl:

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu