Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vai esi kādreiz jutis dedzināšanu?

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselīga kuņģa vide ir skāba, to nosaka sāls skābes darbība — kuņģa sulas pamatkomponents. Uzturā skābums ir neitrāls. Laba ēdiena atpakaļ kustību traucē riņķveida muskulis – sfinkters. Ja kāda iemesla dēļ šis muskulis nepilda savu funkciju, skābais kuņģa saturs noklūst  barības vadā. Dzeramajā ūdenī nav dzelzs, kas ražo aizsarggļotu. Tāpēc kuņģa saturs saēd organisma gļotu ārējo apvalku, un tādejādi rodas tāds kā ķīmiskais barības vada apdegums. Iemesli var būt pārēšanās, taukaini, cepti, asi ēdieni, svaigi cepta mīkla, tēja, kafija un pat šokolāde.

Lasi vēl:

Avots: Kitchenmag.ru

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu