Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Buljona recepte veiksmīgai diētai

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos.com / SIPA / EPA / AP / Reuters

Diētas pamatnoteikums: divas dienas uzturā lietot tikai buljonu, pietam, šīm dienām nav jābūt secīgām. 5 zupas šķīvji dienā būs tieši tas daudzums, kas nodrošinās sāta sajūtu, bet lieki nenoslogos organismu.

Ideja vienam buljona veidam:

  • 1 sīpols
  • 2 vidējie burkāni
  • 1 selerijas kāts
  • 3 tējkarotes etiķa
  • 1 timiāna zars
  • 4 piparu zirņi
  • 1 centimetrs ingvera
  • 1 vesela vista

Ņem vistu. Ar kauliem, ādu un gaļu. Un vāra divas stundas kopā ar dārzeņiem un garšvielām. No minētajām sastāvdaļām, izdodas 3l sātīga buljona.

Vistas vietā var izmantot liellopa gaļu ar kauliem, vai tikai kaulus, bet tie jāievieto 220 grādos krāsnī uz 15 minūtēm un pēc tam jāvāra 4 stundas, lai buljons būtu maksimāli koncentrēts. Jebkurā gadījumā viens buljona šķīvis, kura tilpums ir aptveni 300 ml, saturēs vidēji 84 kilokalorijas.

Lasi vēl:

Avots: Krasotka.postimees.ee

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu