Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kāpēc buljona diēta ir vērtīga un veselīga?

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos.com / SIPA / EPA / AP / Reuters

Buljons nav tikai tauki, lai sākotnēji tā varētu šķist. Tā sastāvā ir liels daudzums vērtīgo mikroelementu un olbaltumvielu. Ja precīzi, kolagēna daļiņas, nav nepieciešamības pat skaidrot, kam tas nepieciešams.

Dzerot buljonu tu iegūsti šķidrumu, kas vienlaikus kuņģi izstiepj, palielina tauku līmeni asinīs un iedarbojas uz olbaltumvielu receptoriem. Tātad: remdē izsalkumu trīs svarīgos virzienos. Un kas ir svarīgākais - uzņemot ļoti minimālu kaloriju un ogļhidrātu daudzumu. Tauki, kurus satur buljons, netiek uzkrāti, jotas tik ātri pārstrādājas, ka fiziski nav iespējams. Plus kolagēns - skaistas ādas noslēpums.

Buljonu diētu var ieturēt arī paralēli trenējoties, jo tā sastāvs ir pietiekošs, lai varētu audzēt arī muskuļu masu.

Nav īpaši svarīgi, ko pievienosi buljonā, taču pamatnosacījums - tajā jābūt dzīvnieku izcelsmes produktiem. Dārzeņu buljons nav tik vērtīgs, tajā ir ļoti maz kolagēna un vēl mazāk tauku. Toties jebkura zivs, putnu gaļa, liellops un pat cūkgaļa derēs!

Lasi vēl:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu