Malka

FOTO: receptes.lv

Vispirms jātiek skaidrībā ar ēdienkarti, un tikai tad izvēlas malku. Sarežģīti? Nemaz! Pārdomāti!

Malku izvēlies tikai no lapu kokiem:

  • ķirsis - burgeriem, jēra gaļai un putnu gaļai;
  • alksnis - lasim/forelei, tītara un vistas gaļai;
  • ābele - cūkgaļai, medījumam, putnu gaļai un jūras veltēm;
  • kļava - cūkgaļai, jūras veltēm un vistas gaļai;
  • bērzs un ozols - jebkurai gaļai.

Skuju kokus izmanto tikai ugunskuram, jautrai kompānijai un dziedāšanai. Ēdienam tie neder!  

Un atceries, malkas nevar būt par daudz - sagatavo to no sirds! Karstumu var samazināt jebkurā brīdī, bet ātri palielināt nesanāks.

Padoms:  ja marinē gaļu/zivi/putnu mājās piektdien un pēc tam sagatavotās sastāvdaļas ir jāpaņem līdzi, marinē tās uzreiz maisiņos ar ziplock aizdari. Tādi maisiņi pārdodas visos lielveikalos - produktu uzglabāšanai un saldēšanai. Tajos ērti pārvadāt produktus. Ja nav laika ilgākai marinēšanai, var izmantot ātro marinādi - sojas mērci sajauc ar citrona sulu.

 

Uz augšu