Malku izvēlies tikai no lapu kokiem:
- ķirsis - burgeriem, jēra gaļai un putnu gaļai;
- alksnis - lasim/forelei, tītara un vistas gaļai;
- ābele - cūkgaļai, medījumam, putnu gaļai un jūras veltēm;
- kļava - cūkgaļai, jūras veltēm un vistas gaļai;
- bērzs un ozols - jebkurai gaļai.
Skuju kokus izmanto tikai ugunskuram, jautrai kompānijai un dziedāšanai. Ēdienam tie neder!
Un atceries, malkas nevar būt par daudz - sagatavo to no sirds! Karstumu var samazināt jebkurā brīdī, bet ātri palielināt nesanāks.
Padoms: ja marinē gaļu/zivi/putnu mājās piektdien un pēc tam sagatavotās sastāvdaļas ir jāpaņem līdzi, marinē tās uzreiz maisiņos ar ziplock aizdari. Tādi maisiņi pārdodas visos lielveikalos - produktu uzglabāšanai un saldēšanai. Tajos ērti pārvadāt produktus. Ja nav laika ilgākai marinēšanai, var izmantot ātro marinādi - sojas mērci sajauc ar citrona sulu.