Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Gaļa

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ja esi pieradis iegūt proteīnus no dzīvnieku izcelsmes produktiem, gaļu nevajadzētu aistāt ar cīsiņiem un dažādiem pusfabrikātiem. No tiem produktiem ieguvums ir niecīgs, toties tie ir bagāti ar dažadām pārtikas piedevām, kas nav organismam vēlamas un ir pat kaitīgas. 

Ja liellopa gaļas un cūkgaļas cena šķiet pārāk augsta, var izvēlēties vistas un tītar gaļu. Putnu gaļa ir lētāka, pietiekoši barojoša un satur mazāk tauku, tātad diētiskāka. 

Nevajadzētu arī aizmirst par subproduktiem. To cenas ir ļoti pievilcīgas un paši produkti vērtīgi, ja labi pagatavoti  - debešķīgi gardi. Piemēram, liellopa aknas satur rekordlielu dzelzs daudzumu un B grupas vitamīnus.

Lasi vēl:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu