Kressalāti - DNS aizsargs
Vitamīni un minerālvielas: kalcijs, kālijs, magnijs, fosfors, A, C, P B1, B6 un karotīns.
Ietekme uz organismu: pateicoties lielajam skaitam vielu ar antioksidējošām īpašībām, samazina DNS bojājumu skaitu šūnās - šie bojājumi tiek uzskatīti par vienu no galvenajiem novecošanas cēloņiem.
Regulāra kressalātu lietošana uzturā kalpo kā palīgs vēža saslimšanas novēršanai. Īpaši šo zaļumu teiecams uztura iekļaut smēķētājiem.
Bez visa iepriekšminētā, kressalātu sastāvā esošās vielas darbojas kā antiseptiķi, paātrina minerālvielu apriti organismā, stiprina asinsvadus, kaulus un muskuļus. Stabilizē arī nervu sistēmas darbību stresa apstākļos, tapēc nervozākā dienā iesakām snegties nevis pēc šokolādes tāfelītes, bet pēc svaigu salātu bļodas!
Kā lietot uzturā: pievieno kārtīgu sauju jebkuriem svaigajiem salātiem un papildini krēmzupas. Kressalāti lieliski sader arī ar gaļu un zivīm.