Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Sarkanā paprika - C vitamīna bumba

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vitamīni un minerālvielas: C, B6, K1, E un A (beta karotīns), kālijs un follijskābe.

Ietekme uz organismu: veicina kolagēna, galvenā proteīna veidošanos organismā, kas "notur visu savās vietās". Organisms pats par sevi sintazē kolāgēnu, taču gadiem ejot, apjoms samazinās, tāpēc veidojās grumbas un redzama ādas novecošana.

Galvenais kolagēna sintēzes palīgs ir C vitamīns, bet dažādi avoti norāda, ka vienā saldajā paprikā ir vidēji 170 līdz 213% ieteicamās vitamīna dienas devas, tatad lielāks apjoms nekā citronā. Par C vitamīna pārdozēšanu satraukties nevajag, jo uzņemts ar pārtiku, tas viegli šķīst ūdenī un izvadās no organisma. 

Kā lietot uzturā: griez salātos, sagriez strēmelītēs un ēd kā uzkodu starp ēdienreizēm. Galvenais - baudi to svaigā veidā, jo termiskas apstrādes rezultātā, C vitamīns noārdās.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu