Svaigs vīns. Kāds tas ir?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes / Depositphotos.com / Pexels.com

Salīdzinājums ar vīnu, kurš ar gadiem kļūst arvien labāks, patiesībā ir attiecināms tikai uz ļoti nelielu daļu izsmalcinātā dzēriena, atzīst Mārcis Mitrevics. Absolūti lielākā daļa vīnu, it īpaši baltvīni, vislabākie ir jauni un svaigi: baltvīni – ne vecāki par trim gadiem, sarkanvīni – ne vecāki par četriem gadiem. Lielākā daļa svaigo sarkanvīnu aromātu atgādina dažādas sarkanās ogas un sulīgus augļus, bet baltvīnos izcelsies citrusaugļi, tropu augļi un viss, kas ir zaļš – ogas, sevišķi ērkšķogas, zaļie āboli, dārzeņi, garšvielas, zāle, lapas un pat krūmi vai koksne. “Svaigos, jauneklīgos sarkanvīnus lielākoties esam nodēvējuši par “Augļainiem”, savukārt jaunos, svaigos baltvīnus ar neuzkrītošu aromātu, kurus ieteicams baudīt jo jaunākus, jo labāk – par “Svaigiem”. Tie jaunie vīni, kuriem ir stiprs un izteikts, jau pa gabalu no glāzes sajūtams aromāts, būs atrodami sadaļā “Aromātisks” vai “Intensīvs”,” stāsta Mārcis Mitrevics un iesaka “svaigos” vīnus izmēģināt kā aperitīvu vai kopā ar svaigiem salātiem, suši, jūras veltēm un Āzijas ēdieniem.

Lasi vēl:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu