/nginx/o/2020/02/06/12922988t1hcceb.jpg)
Kā saglabāt olas ilgāk svaigas?
/nginx/o/2020/02/06/12922988t1hcceb.jpg)
Pēc Eiropas Savienības standartiem, olas derīguma termiņš ir 28 dienas. Taču, ja olas tiek glabātas ledusskapī, un ir ievēroti arī citi priekšnoteikumi, tās var glabāt pat 90 dienas. Olu svaigumu visvairāk ietekmē tieši temperatūra un gaisa mitrums, tāpēc vislabāk tās uzglabāt sausā temperatūrā pie +4 - +6 C. Ja olas tiks uzglabātas mitrā gaisā, var veidoties pelējums. Turpretī, ja olas tiks uzglabātas pārāk augstā temperatūrā, tās ātrāk izžūs, veidosies liela gaisa “kabata”, un līdz ar to olas arī ātrāk sabojāsies.
Vērts ņemt vērā arī to, ka, ja olām blakus atradīsies produkti ar stipru smaržu, arī olas šo smaržu var pārņemt. Tā kā olas čaumala ir poraina, tad tai izžūstot, olā sasūcas gan gaiss, gan apkārtējās smaržas. Tādējādi plānoto maltīti var sabojāt kāda pavisam neplānota vai pat nevēlama piegarša, tāpēc ieteicams olas glabāt vai nu atsevišķā ledusskapja nodalījumā, vai nemaz neizņemt tās no iepakojuma.
Avots: AS "Balticovo"