Mīklu maisīt ilgi vai labāk ne?
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ja gatavo pankūku mīklu vai jebkuru citu mīklu ar cepamo pulveri un daudz piena, kur sausās sastāvdaļas ir jāiemaisa mitrajās, pārstāj maisīt, līdzko visi milti ir pievienoti, atstājot mīklā kunkuļus. Ir jābūt stipriem nerviem, lai atstātu šādu mīklu, bet par ilgu maisīta mīkla rezultēsies cietās, sīkstās un plakanās pankūkās tā vietā, lai tās būtu vieglas un gaisīgas. Tas ir miltos atrodamā glutēna dēļ – maisot tas «atraisa» glutēnu, bet, samaisot par daudz, tas savienojas ciešāk, šādi slāpējot gaisa molekulas un pankūkām neļaujot kļūt gaisīgām.
Avots: mygrandmasbestrecipes.com