Aizdomīgu produktu pagaršošana
Bojāti produkti bieži maina savu garšu, smaržu un izskatu, taču nereti vēlamies par to tiešām pārliecināties pagaršojot. Nevajag to darīt! Vislabāk uzreiz izmest ēdienu, par kura svaigumu radušās aizdomas.
Ilga dzesēšana
Tikko vārītu zupu nedrīkst uzreiz likt ledusskapī, jo tā ātrāk sasildīs pašu ledusskapi un sabojās to nekā atdzisīs. Taču nevajadzētu par to arī aizmirst. Burtiski dažas stundas, un silts ēdiens ātri saskābst. Nevajadzētu katliņu ar gaļu vai pannu ar ceptu gaļu atstāt līdz vakaram istabas temperatūrā, bet gan laikus ievietot ledusskapī.
Neievērots produktu pagatavošanas laiks
Skaidrs ir viens - jebkuri gaļas produkti, tāpat arī olas, ir jāizvāra, jāizcep līdz pilnīgai gatavībai, lai izvairītos no parazītiem un saslimšanas ar salmonelozi.
Pusdienošana, guļot dīvānā
Pārtikas uzņemšana pusguļus stāvoklī izraisa miegu. Vēl vairāk - jo saspiestāks ir barības vads maltītes laikā, jo lielāka iespēja pēc tam saskarties ar dedzināšanu un kuņģa sāpēm. Pareizā pieeja - pastaiga pēc ēdienreizes vai vismaz nedaudz kustību ar taisnu muguru.
Ātri bojājošos produktu uzglabāšana ledusskapja durvju plauktos
Patiesībā ļoti nepateicīga vieta ledusskapī. Durvju plaukti ir vissiltākie, un produkti tajos bojājas ātrāk. Tāpēc pienu un olas tomēr ieteicams uzglabāt ledusskapja apakšējā plauktā, nevis durvīs.
Nemazgātu produktu nogaršošana
Šis punkts attiecas kā uz virtuvi, tā arī lielveikalu un tirgu. Protams, noskaidrot, kā garšo konkrētā oga, auglis vai zaļumi, ir ļoti svarīgi, taču bīstami, jo, nogaršojot nemazgātus produktus, kurus ar savām rokām aiztikuši arī citi, var saindēties. Atrodi drošu pārdevēju, kura pārdotajai precei uzticies, lai nav vajadzības nogaršot.