/nginx/o/2020/02/06/12922136t1h23d0.jpg)
Sakārojās glāzi auksta vīna, bet tas ir nepatīkami silts? Kā to atdzesēt ātri? 3 vienkārši padomi, kurus ievērojot, tiksi pie auksta vīna īsā laika posmā.
1. Virtuves dvieļi un saldētava
Samitrini virtuves dvieļus, aptin tos ap pudeli un ievieto vīnu uz 20 minūtēm saldētavā.
2. Pievieno glāzē ledu vai saldētas ogas
Lej vīnu glāzē un papildini to ar ledussgabaliņiem, bet ņem vērā, ka ledum kūstot, tas vīnu padarīs ūdeņainu. Ideālā variantā nodrošinies jau laicīgi - sasladē vīnogas un ledus vietā glāze liec tās - dzēriens atdzisīs un bonusā vēl skaisti izskatīsies!
3. Ledus, ūdens un sāls
Metāla bļodā vai spainītī ieliec pudeli, ieber ledu, sauju sāls un ielej ūdeni, ar to pašu pudeli samaisi. Nepilnu 20 minūšu laikā pudele atdzisīs. Šādi vīnu vari turēt pa rokai, tikai nodrošinies ar dvieli, lai vari noslaucīt pudeli katru reizi, kad vēlies papildināt glāzi.
Avots: Bonappetit.com