10 produkti, kurus nebūtu ieteicams uzglabāt ledusskapī!
Liec aiz auss

FOTO: pexels.com

Nākot mājās ar pilniem iepirkumu maisiem, atveram ledusskapi un, īpaši nedomājot, liekam produktus iekšā. Bet vai zināji, ka ir diezgan liels daudzums produktu, kuri nav piemēroti uzglabāšanai ledusskapī, jo tādējādi tie zaudē garšu, aromātu, tekstūru un pat ātrāk bojājas? Lūk, 10 produkti, kurus turi tālāk no aukstajiem ledusskapja plauktiem!

Sīpoli

Mitrums, kas ir ledusskapī, liek sīpoliem ātri kļūt mīkstiem, pelēcīgiem un bojāties. Uzglabā tos vēsā un sausā vietā, taču blakus sīpoliem neuzglabā kartupeļus. Uzglabājot abus produktus blakus, tie ātrāk bojājas.

FOTO: Pexels.com

Kafija

Kafijas pupiņu vai samaltas kafijas uzglabāšana ledusskapī liks zaudēt tai garšu, pat vēl trakāk, tā uzņems apkārt esošo produktu garšu. Lielus kafijas daudzumus uzglabā saldētavā, bet mazākus sausā, vēsā un tumšā vietā.

FOTO: Pexels.com

Olīveļļa

Šīs eļļas uzglabāšana ledusskapī mainīs tās konsistenci no eļļaini šķidras uz biezāku, vairāk sviestam līdzīgu.

FOTO: Pexels.com

Baziliks

Labāk baziliku, gluži tāpat kā puķes, uzglabāt krūzītē ar ūdeni. Ledusskapī tas ātri savītīs un uzsūks apkārt esošo produktu aromātus.

FOTO: Pexels.com

Medus

Medus būs lietojams un vērtīgs mūžīgi, ja to uzglabāsi istabas temperatūrā.

FOTO: Pexels.com

Ķiploks

Ledusskapī ķiploks sāks dzīt asnus. Turklāt tā struktūra kļūs gumijota un krāsa netīkami pelēka. Lai ilgāk svaigs un aromātisks, uzglabā vēsā un sausā vietā.

FOTO: Pexels.com

Maize

Ledusskapī maize ātri izžūs. Ja maizes ir vairāk, nekā šobrīd spēj izlietot, glabā to saldētavā.

FOTO: Pexels.com

Avokado

Centies nogatavināt avokado? Nekādā gadījumā neliec tos ledusskapī! Taču, ja tie ir pietiekami nogatavojušies, tādus gan vari uzglabāt ledusskapī.

FOTO: Pexels.com

Kartupeļi

Šo dārzeņu uzglabāšana ledusskapī ar laiku padarīs tos saldus un graudainus, jo vēsumā kartupeļu ciete pārvēršas cukurā. Tā vietā liec tos papīra maisiņā un uzglabā vēsā, taču ne aukstā vietā.

FOTO: Pexels.com

Tomāti

Ledusskapī tie zaudē visu savu garšu, jo aukstais gaiss aptur nogatavošanās procesu. Cieš ne tikai garša, bet arī augļa tekstūra.

FOTO: Pexels.com

Avots: Delish.com

Uz augšu