Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2020/02/06/12921258t1h140f.jpg)
Labas kvalitātes brūklenēm ir stingra, spīdīga miziņa bez tumšiem plankumiem. Ja miziņa ir sačokurojusies, tas nozīmē, ka ogas nav svaigas, ir zaudējušas sulu vai arī pārgatavojušās.
/nginx/o/2020/02/06/12921260t1h25fc.jpg)
- Ja brūklenes mazgā, tad kātiņus, kas tām palikuši klāt, atdala tikai pēc mazgāšanas.
- Ja salasītās vai nopirktās ogas nav laika uzreiz iekonservēt, tad tomēr jāpārliecinās, vai starp tām nav iebojājušās ogas, jo tās ātri sapelē un bojā pārējās.
/nginx/o/2020/02/06/12921259t1h36a3.jpg)
- Brūklenes ir piemērotas kompotiem, ievārījumiem, biezeņiem, saldām un pikantām mērcēm. No tām gatavo arī uzlējumus un liķierus.
- Brūklenes konservos labi sader ar āboliem, bumbieriem, citrusaugļiem un citām ogām; tās var konservēt arī kopā ar ķirbjiem, kabačiem un kāpostiem.
/nginx/o/2020/02/06/12921261t1hd719.jpg)
- Vispopulārākās garšvielas, kuras pievieno brūkleņu konserviem, ir krustnagliņas, vaniļa, smaržīgie pipari, kanēļa miziņa, ingvers un kardamons.
Teksts no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"