Ābolu - brūkleņu kompots

5 1
Šis ir mans mīļākais kompots!
Daļu nesu uz pagrabu, bet daļu ielieku ledusskapī, pēc pāris dienām jau ir gatavs lietošanai!
1) ļoti garšīgs dzēriens sanāk atšķaidot 1:2
2) auglīši ar nelielu sīrupa daudzumu ideāli iet kopā ar plombīra saldējumu!
3) bet protams, protams - var ēst tāpat!

Sastāvdaļas

  • Āboli, tādi saldāki
  • Brūklenes
  • Kanēļa standziņas
  • Citrons
  • Cukurs
  • Ūdens

Pagatavošana

60 min.
  1. Vispirms izvāra sīrupu - uz 1 litru ūdens 200-300 g cukura.
  2. Tad ņem ābolus, brūklenes un arī kanēļa standziņas sadala gabaliņos, sagriež citronu.
  3. Kārto burciņā - vispirms sagriež ābolu.
    Kārto burciņā - vispirms sagriež ābolu.
  4. Tad uzber brūklenes.
    Tad uzber brūklenes.
  5. Tad atkal ābolus, ieliek arī kanēļa standziņu.
    Tad atkal ābolus, ieliek arī kanēļa standziņu.
  6. Un ber brūklenes.
    Un ber brūklenes.
  7. Uzliek citrona šķēlīti.
    Uzliek citrona šķēlīti.
  8. Piepilda pilnu burku ar āboliem.
    Piepilda pilnu burku ar āboliem.
  9. Liek pasterizēties karstā ūdenī uz 20 minūtēm.
    Liek pasterizēties karstā ūdenī uz 20 minūtēm.
  10. Aizskrūvē, apgāž otrādi un noliek, lai atdziest.
  11. Kad atdzisis, liek ledusskapī vai nes uz pagrabu.
  12. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dace 2013. gada 26. marts 11:29
Recepte ir laba. Uztaisīju, bet secināju ka kanēļa ir par daudz.
Nākošgad atkal mējģināšu taisīt tikai kānēli likšu apmēram 1g uz vienu burku. Un mēģināšu ar vīnogām, to man dārzā daudz :)
Daina 2012. gada 8. novembris 11:05
Izcili garšīgs kompots. Nākamgad gatavošu vēl.
edelveiss 2012. gada 27. augusts 12:26
Gatavoju šo kompotu pagājušogad, man bija par daudz kanēlis, neskatoties uz to ka esmu kanēļa cienītāja, tāpēc jāliek laikam pavisam maziņš gabaliņš, tad noteikti būtu ok.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi