Ceptas paprikas krēmzupa

3 1
Ceptas paprikas krēmzupa
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 8 paprikas
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sarkanais čili
  • 1 l vistas buljona
  • 3 ēd. k. svaigu zaļumu pēc izvēles
  • Olīveļļa
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

45 min.
  1. Iztīra paprikas, sagriež uz pusēm. Uzkarsē cepeškrāsni maksimāli karstu.
  2. Saliek paprikas uz plāts ar miziņu uz augšu. Cep, līdz miziņa paliek brūniem plankumiem. Izņem, uzliek uz papīra dvieļa, atdzesē. Uzmanīgi noņem mizu un paprikas sagriež gabalos. 1 papriku sagriež skaistās šķēlītēs un saglabā priekš pasniegšanas.
  3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu, ķiploku un čili, līdz tie mīksti.
  4. Papriku + pārejos garšaugus un nedaudz vistas buljona saliek virtuves kombainā un sablenderē, līdz sanāk biezenis. Ieliek katlā kopā ar atlikušo buljonu un uzvāra.
  5. Pavāra uz mazas uguns 10 minūtes. Pievieno sāli, piparus pēc garšas. Gatavu dekorē ar pietaupīto papriku un zaļumiem, kā arī dažām pilēm olīveļļas, pasniedz ar maizi.

    Lai labi garšo!
    Pavāra uz mazas uguns 10 minūtes. Pievieno sāli, piparus pēc...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas