Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Lieldienu maize jeb kuličs

2005. gada 4. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
180 min
1. Taukvielas saputo ar cukuru un garšvielām, pakāpeniski pievieno olas, pielej pienu, kurā izšķīdināts raugs, iesijā miltus.
2. Mīklu labi samīca. Tad to liek bļodā, pārsedz ar dvieli un raudzē stundu. Pēc tam mīklu uz dēļa nedaudz izstiepj, pārkaisa ar rozīnēm, samīca no jauna un raudzē vēlreiz.
3. No mīklas veido apaļu klaipu, liek kārtīgi ieziestā apaļā veidnē un pārziež ar sakultu olu.
4. Cep vidējā karstumā.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu