Sarkanvīna steiks ar zaļumu sviestu

4 1
Sarkanvīna steiks ar zaļumu sviestu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Steikam:
  • 4 Liellopu gaļas šķēles
  • Sojas mērce
  • Sarkanvīns (der tas ,kas paliek pāri pēc ballītes,ja paliek:) )
  • Pipari
  • Baziliks
  • Zaļumu sviestam:
  • 100 g mīksta sviesta
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Zaļumi pēc izvēles.

Pagatavošana

45 min.
  1. Gaļu apber ar garšvielām un kārto lēzenā traukā.
  2. Atkarībā no gaļas šķēļu skaita - sajauc mērci šādās proporcijās: sarkanvīns 3:1 sojas mērce.
  3. Marinē 30 min. Pa šo laiku sagatavo zaļumu sviestu - mīkstā sviestā iejauc sasmalcinātu ķiploku un zaļumus, kārtīgi sajauc, ietin cepampapīrā un liek ledusskapī sastingt.
  4. Uz kārtīgi uzkarsētas pannas liek šķēles un cep. Var izmantot rievoto grila pannu. Tālāk jau kā steiks, citam sarkanāks, citam brūnāks.
    Steiku pasniedz siltu ar šķēlīti zaļumu sviesta.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni